[Ekskluzivno] Fotogalerija znanih slovenskih obrazov, ki se ne morejo sprijazniti z odličnim mednarodno odmevnim delom slovenske vlade

0

Današnji petek je že od jutra kazal deževno podobo, kar je napovedovalo slabšo udeležbo na zdaj že rednih petkovih protestih. Do večera se je vreme očistilo in ustvarilo ugodne pogoje za brezciljno kolesarjenje po Ljubljani. Lahko bi rekli, da so se pojavili kot naplavine po od dežja naraslih rekah. Takrat se razkrije marsikaj, kar plava s kalnim tokom.

Zbralo se jih je nekaj tisoč, vzklikali pa so že znana gesla, da je dovolj Janše, da mora vlada odstopiti in drugo. Tokrat ni bilo opaziti gesel, ki bi izražala grožnje s smrtjo, so pa dodali nov element. Nasprotovanje preletom zavezniških in letalo Slovenske vojske čez Slovenijo v znak zahvale zdravstvenemu osebju in ekipam v domovih za ostarele so izrazili z metanjem papirnatih aviončkov na ploščad Trga republike, kamor jim je policija preprečila vstop s postavitvijo ograje. Na letalih je bilo mogoče opaziti napise F-16 in OF.

Med drugimi je naš fotograf ujel v objektiv: Organizator Jaša Jenull, igralec Jurij Zrnec, ljubiteljski igralec Andrej Rozman Roza, bivši evropski poslanec Ivo Vajgl, igralec Borut Veselko in bleferski žvižgač Ivan Gale ter pesnik Boris A. Novak, ki smo mu kot intelektualcu namenili posebno mesto.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen