Deutche Telekom pospešeno v postavitev 5G omrežja, sedaj ga lahko uporablja že skoraj polovica vseh Nemcev

2

Po poročanju STA je Deutsche Telekom, nemški telekomunikacijski operater, doslej postavil že okoli 12. 000 anten za omrežje pete generacije (5G), ki ga lahko zdaj uporablja več kot 16 milijonov prebivalcev v več kot 1000 krajih.

V družbi napovedujejo, da bodo omrežje 5G do sredine julija zagotovili 40 milijonom prebivalcev, kar je skoraj polovica vseh Nemcev.  Kot je poudaril njen generalni direktor Dirk Wössner, omrežje vzpostavljajo hitreje od pričakovanj. Doslej so postavili okoli 12.000 anten, pri vzpostavljanju omrežja pa uporabljajo tehnologijo Huaweija in Ericssona. Zagotavljajo, da se ne osredotočajo le na urbana območja, saj želijo zagotoviti čim bolj enakomeren razvoj omrežja nove generacije.

5G je omrežje mobilne telefonije, ki nadgrajuje prejšnja omrežja. S hitrostmi, ki naj bi dosegale do 20 gigabitov v sekundi – mobilna omrežja LTE v povprečju dosegajo hitrosti med tremi in petimi megabiti, omrežja 3G pa okoli dva megabita – bodo omrežja 5G po napovedih omogočila preboje v vseh porah družbe, od avtonomnih vozil in medicine do tehnologij navidezne in obogatene resničnosti.

Št. komentarjev: 2
 1. haapy yack pravi

  Zagotavljajo, da se ne osredotočajo le na urbana območja, saj želijo zagotoviti čim bolj enakomeren razvoj omrežja nove generacije.
  ————————————————————————————————————————————————————————-
  hoj
  Globala ne želi izpustit iz svojih krempljen nobenega človečka na planetu.
  boditevcvetju

 2. linke pravi

  omrežje g5 me spominja na skynet iz filma terminator. upam da se ne bo tako končalo kot v filmu. ali pač

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen