Danes začetek polfinala nogometnega pokala Slovenije brez Maribora in Olimpije

0

Nacionalni nogometni center na Brdu pri Kranju bo danes in v sredo gostil polfinalna obračuna pokala Slovenije. Danes se bosta za finale pomerila prvoligaša Mura in Aluminij, v sredo pa drugoligaša Kalcer Radomlje in Nafta 1903. Obe tekmi bosta ob 17.30 in za zaprtimi vrati ter s prenosom na Sportklubu.

Mura in Aluminij sta se pomerila že v petek v Prvi ligi Telekom Slovenije, v Kidričevem so zmagali izbranci Anteja Šimundže s 3:1. A ta dvoboj je že pozabljen, pravi strateg črno-belih.

Od vseh polfinalistov ima največ uspeha v pokalnem tekmovanju prav Mura. Ta je zmagala v sezoni 1994/95, finalistka pa je bila leto pred tem. Dvakrat je v finalu nastopil tudi Aluminij, in sicer 2001/02 in 2017/18, medtem ko bodo Radomljani in Lendavčani igrali za svoj prvi finalni nastop.

Finale pokala bo sicer 24. junija.

V zgodovini pokala Slovenije so najuspešnejši Mariborčani z devetimi lovorikami, v zadnjih dveh sezonah pa je zmago slavila ljubljanska Olimpija, ki je pod različnimi imeni ob omenjenih dveh osvojila še štiri pokale.

Tako Maribor kot Olimpija pa sta to sezono pokalno tekmovanje končala že v osmini finala, prvega je izločil Koper, drugo pa velenjski Rudar. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen