Ali je NPU politična policija? Sprega Mladina (kazenska ovadba) & POP TV (ekskluziva) pripravila teren, NPU pa v nizkem štartu s hišno preiskavo nad ministra Počivalška?!

8

PREBERITE ŠE TO: Pri nizkonakladniku očitno uvedli “jurišno-miličniški oddelek”: Uredništvo Mladine ovadilo ministra Počivalška!?

Škandal24 o novem politično-policijskem škandalu danes takole: “Domačini v Olimju so danes v ranih urah v svojih krajih opazili službeno vozilo Pop TV, novinarja in snemalca, ki naj bi po informacijah našega vira čakali, da bodo posneli ekskluzivne posnetke hišne preiskave pri Zdravku Počivalšku, ministru za gospodarstvo, podpredsedniku vlade in predsedniku druge največje koalicijske stranke SMC. A posnetkov v nocojšnji večerni oddaji 24ur niso mogli pokazati. Načrte jim je prekrižal koronavirus, saj je pozno v noč zaradi ponovnega večjega števila okužb trajala seja vlade. In se Počivalšek očitno ni vračal v Olimje.

V naključja je težko verjeti. Že Zdenko Rotar je o komercialni televiziji Pop TV pisal, da je bila vedno v dobrih odnosih z Milanom Kučanom. Urednica informativnega programa televizije pa je Tjaša Slokar Kos, žena razvpitega Draga Kosa, katega ime je povezano z vsemi večjimi političnimi aferami v državi, od Depale vasi, Patrie in nikoli preiskanega pranja iranske teroristične milijarde evrov v NLB, kjer je Kosovo podjetje R.U.R., ko je bila banka še v državni lasti, dobilo plačanih več sto tisoč evrov, o kakršnihkoli izsledkih pa ne duha, ne sluha.

Kos, ki je rad opažen, pomemben in občudovan, zlasti med ženskami, njegova šibka točka pa naj bi bile novinarke, je tokratno afero dejansko napovedal že v kolumni, ki jo je napisal pred časom za tednik Mladina, financiran iz preplačanih žilnih opornic in druge medicinske opreme. Potem je taista nikoli preiskana in zaradi okoriščanja na račun slovenskih bolnikov, kar je počel njen lastnik, nikoli procesuirana Mladina, v petek objavila svojo “kazensko ovadbo” zoper ministra Počivalška. Lastnik Mladine je danes sklad York. In ta sklad York poskuša pritiskati na vlado, da bi SDH odkupila njegove terjatve do Save po predkrizni, za časa vlade Marjana Šarca že dogovorjeni, za York zelo ugodni ceni. Za desetine milijonov gre, ker SDH in vlada še ni izpeljala posla.

Potem je bliskovito steklo tudi pri organih pregona, saj je istega dne Nacionalni preiskovalni urad (NPU) po naročilu tožilstva podal predlog za hišno preiskavo pri ministru za gospodarstvo. In na sodišču, kjer po tesnih stikih s Kosom slovijo številne sodnice in sodniki, je bil dežuren sodnik, ki je preiskavo tudi brzinsko odredil.

Vir pripoveduje: “Preiskave zaradi nabave respiratorjev in zlorabe javnih sredstev sta osumljena Počivalček in Potočnikova, drugih osumljencev menda ni. Preiskave so na predlog NPU, podpisala jih je preiskovalna Mojca Kocjančič, bivša žena Aleša Zalarja, nekdanjega državnega sekretarja Katarine Kresal, tekst odredbe je zelo šalabajzerski, v večini sledi Tarči, Ivanu Galetu in izjavam Riharda Knaflja.” Zadevo po naših informacijah usmerja tožilka Bojana Podgorelec. Preiskavo, ki je prestavljena na jutri, ko naj bi bil PopTV ob 5.uri zjutraj v pripravljenosti, da posname hišno preiskavo pri ministru za gospodarstvo, naj bi usmerjal še en razvpiti kriminalist, ki išče svojih pet minut, prek katerih bi se zavihtel v fotelj šefa NPU, Mitja Gregorc, z njim pa sta v ekipi še Kociper in Grahornik, ki je bil v prejšnjih časih pri Službi državne varnosti (SDV).

O ljubeznih med politiko in slovenskimi sodniki, ki v krogu političnih strank preživljajo tudi svoj prosti čas, smo v preteklosti objavljali tudi posnetke, ki so nastali na zabavi stranke SD.

Naši viri pravijo, da je operativno akcijo formalno znotraj policije oziroma NPU izvedel namestnik direktorja David Antulović, ki naj bi organizacijo akcije prevzel kar med svojim dopustom. In to v domači kuhinji. Antulovića je na NPU skadroval bivši direktor policije Janko Goršek, mož iz časa Katarine Kresal, ko je za protokol pri ministrici skrbela danes gorečna politična protivladna aktivistka Tamara Lah, tudi žena takratnega državnega sekretarja pri Kresalovi Damjana Laha.

Gorškov sin Luka Goršek je postal politik in prevzel vodenje podmladka stranke SD, Mladega foruma SD. Antulović ima na NPU krog preiskovalcev, ki jih je na pozicije postavila politika. In nekateri med njimi so bili v začetku meseca, 2. junija, opaženi v znani ljubljanski gostilni. In to z nekdanjim šefom NPU Darkom Muženičem, ki si je za omizje zaželel malce bolj intimne mize. In bil zadovoljen, ko so jih posadili kar za živo mejo. Sicer pa po besedah insajderjev med preiskovalci znotraj NPU velja, da so se številni “prodali” za mnoge ugodnosti. Ena takih so stanovanja, ki jih priskrbi stanovanjski sklad ljubljanske občine oziroma Saša Rink, ki velja za zvezo ljubljanskega župana Zorana Jankovića v kriminalistični policiji. Naši viri vodstvu ministrstva za notranje zadeve celo svetujejo, naj vsekakor preveri, koliko stanovanj in pod kakšnimi pogoji je šlo od ljubljanskega stanovanjskega sklada za katere uslužbence NPU. Menda bi bilo zanimivo preveriti tudi, kako je do visokega kredita prišla Tina Pahor, ki velja v NPU za “inšpektorico za desnico”. Nazadnje smo jo omenjali, ko je organizirala pisanje peticije proti novemu šefu NPU Igorju Lambergerju, ki kljub tej izkušnji povsem spolitizirane institucije očitno ni uspel spraviti v profesionalne okvirje.

Še več! Na mizi in tik pred podpisom naj bi imel tudi kazensko ovadbo zoper ministra za obrambo Mateja Tonina. Ki pa je še ni mogel podpisati, saj Tonin po infromacijah insajderjev menda še ni podal zagovora. Mimogrede, Tonin je na ministrski funkciji manj kot štiri mesece, preiskava pranja iranske milijarde v državni NLB pa traja že 11 let?!

In to še ni vse. Ko so pred dnevi v gostilni Pečarič zasedali vodilni člani stranke SD, so kramljali tudi o novi aferi, ki ga bo, kot je bilo slišati, “dokončno razsula SMC in razbila koalicijo.” Informacije pa v stranko po besedah insajderjev nosita Goršek in Antulović.

A stranko SD po naših informacijah skupaj drži samo še želja po oblasti, ohranitvi privilegijev in financiranje iz državnih družb, kjer sedijo njihovi člani. Že znotraj poslanske skupine je menda napeto kot elastika. In prav to naj bi nažiralo Nitka, kot po bizarnih zapisih na omrežju Twitter kličejo poslanca Matjaža Nemca do take mere, da je pred dnevi vodjo poslanske skupine Matjaža Hana potrepljal po rami in povprašal, ali namerava to funkcijo opravljati še dolgo. Sin Nelide Nemec naj bi gojil zamere tudi do predsednika republike Boruta Pahorja, ker mu je ta odrekel pomoč pri reševanju konfliktov, v katere se zapleta na omrežju Twitter.

Botri in strici globoke države kljub ponovnem razmahu koronakrize ne počivajo. Bolj kot obvladovanje epidemije, ki ubija po vsem svetu, jih zanima volilna kampanja sredi drugega vala. Osrednje doganjanje pa menda pripravljajo za september. Ko se vrnejo s počitnic.”

Tjaša Slokar sicer navedbe Škandala24 o pripravljenosti ekipe POP TV pred Počivalškovo hišo danes zjutraj, zanika. Počakajmo torej do jutri….

Št. komentarjev: 8
 1. Hit pravi

  Kadunc mora odstopiti ker je Starička danes onesnažila Odmeve, imela je namreč v oddaji Zokuna, ki pa se je deplasirano na kratko samo prdnil po naši policiji. Sramuj se Kadunc!!!!

 2. sava pravi

  Hmmmmmmmmm, kjer je dim je ogenj… morebiti ti preventivni članki malo zamaknejo ali celo preprečijo hišno preiskavo pri bademajstru…

 3. Re gornjemu pravi

  Kdo vse bi že moral odstopiti na tv 24, ki stalno onesnažuje oddaje s svojimi izbranimi gosti

 4. bruh pravi

  uffff…. kaj se čudite….v kućanov mafijski klan je pač poslal v akcijo PREVERJENE mafijsko zveste, ideološko opranoglave, politićno delujoče VISOKE DRŽAVNE KADRE, ki so tam bili mafijsko a legalno zaposleni, ker so pač PREVERJENI kućanovi mafijski levičaski smrdeči pra sci in svin je….ajd.. poglejte imena in priimke in vam bo takoj jasno za kaj gre………navaden mafijski kućanov DRŽAVNI GN OJ…nič več in nič manj… in nič posebno novega…….

 5. bruh pravi

  kučanovi mafijski OMLADNICI
  kućanova ogabna udbomafijska smrdeća SODNICA in zelo zelo sporni kućanov tožilec…..
  kućanovi hinavski in POLITIĆNO delujujoći kadri v NPU

  res, kaj se čudite……….. oni lahko koljejo, kradejo, morijo, preganjajo, pa nikome ništa……ker ni njihovega mafijskega levićarskega smrdećega pra sca ali svi je na vladi že 3 meseca pač sedaj tudi vse tole smrdeče mafijsko sranje……

  hojs, prav si naredil… sedaj javi še v EUropo in povej kako deluje še vedno pri nas mafijska globoka država …..in potem zaščititi počivališka…… naši podivjani levićarski rdeči mafijski smrdeči pra sci in svi nje že slišijo kri….ajd….

  tako, da …ajd….nič novega…. POŠTENEMU počivališku pa naj drži trdo……. rdeči pra sci pač so na delu….nič novega,,,,oni so taki…..počivališček pa drži trdno……..res……. za svobodo in demokracijo gre…..naši rdeči pra sci in svi je – levičarji – tega ne bodo NIKOLI razumeli ne sprejeli….ajd..

 6. bruh pravi

  in ne pozabiti tudi na zamejskega smrdčega komunistićenga pra sca….. tudi tam s pomočjo post-komunistićnega zamejskega NESTRPNEGA PRES Stituta skušajo UDBOMAFIJSKO udari ti po še enenm ministru……ajd..in spomnite se, kaj sem pisal v začetku aprila…..

 7. bruh pravi

  ta stari pravijo, da so leta 2000 bajukovo vlado rdeči mafijski pra sci in svi nje napadali čisto vsak dan , preko vseh medijev, čisto vsak novinar je dnevno pljuval in lagal, prav enako parapolicija in kućanovi mafijski podsistemi, vseh sedem mesec je bajuk moral dnevno poslušati kruljenje teh naših post-komunističnih ZLOČINSKIH levičarjev…….vse to le da so se vrnili rdeči kućanovi mafijski pra sci in svi nje ponovno na oblast…… ko se je vrnil ogabni in smrdeči rdečuh drnovšek je bilo pa takoj vse mirno….enako so počeli v letih 2004 -2008, takrat je rdeči mafijski komunistični zločinec kućan moral organizirati kar čisto mafijski konstrukt (znoraj EUope:…. , mislim, da je le v slovenistanu mafija čisto legalizirana in ima pod seboj sodnike, tožilce, policaje. itd…, da o bandi 571 niti ne govorimo..navadni ogabni nestrpni levičarski aktivsti ) …..o mafijsko vodenih in organiziranih kao ustajah leta 2012 pa ne bi zgubljal besed….tam so sodelovali le najbolj svi njski in smrdeči mafijski ljudje..na ulicah kot v studiju rtv in pop….. edini mafijač ljubljanković seveda s tem ni imel težav……ajd….. sedaj bo isto….. pričakujte si naval po medijih, fb…kjer bo uradno 70.000 zainteresiranih….v resnici pa vedno istih 25.000 najbolj mafijsko ideološko pogojenih enoumno vzgojenih nestrpnih rdečih pra sev in svi (MED NJIMI VELIKO VISOKIH DRŽAVNIH svi njskih KADROV)..in torej nič novega pod krvavordečim mafijskim kućanovim nebom…. zločinci in mafijači so bili in to bodo ostali…..
  slovenisatanski levičar je pač tak…vedno..nedemokratičen, izredno ideološko nestrpen, enoumno vzgojen in prepričan, vedno sistemsko mafijsko pokoren in volilno discipliniran smreči rdeči pra sec ali svi nja…vedno…ko razumete to dragi drugače misleči, je življenje veliko lepše….oni so taki pač

 8. bruh pravi

  MLADINA= rdeča legalizirana mafija…vsak njihov uslužbenec je kućanov mafijsko zvesti kader……omladinec=mafijać..pa naj bo čistilka , novinar ali direktor…upam, da je to jano vsem normalnim…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen