Ajatola Hamenej: Uboj Floyda kaže pravi obraz ZDA

0

Uboj Afroameričana Georgea Floyda, ki je podlegel policijskemu nasilju, kaže “pravi obraz” ZDA, je danes dejal iranski vrhovni voditelj ajatola Ali Hamenej.

“Dejstvo, da je policist hladnokrvno s kolenom pritiskal na vrat temnopoltega moškega, dokler ni umrl, in da so drugi policisti to zgolj opazovali, ni nič novega,” je Hamenej povedal v televizijskem nagovoru.

“To je pravi obraz Amerike, to je vedno počela po vsem svetu – v Afganistanu, Iraku, Siriji in drugih državah, pred tem pa v Vietnamu,” je poudaril. “To je običajno ravnanje ZDA, to je pravi obraz njihovega režima,” je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

“To je resničnost, ki je bila vedno zakrita, a ni nič novega,” je še povedal v nagovoru ob 31. obletnici smrti svojega predhodnika ajatole Ruhole Homeinija.

Tako se iz sveta še naprej vrstijo kritike na račun ZDA, kjer je smrt temnopoltega Georgea Floyda, ki je umrl v začetku preteklega tedna zaradi policijskega nasilja med aretacijo, sprožila množične proteste. Te pogosto spremljajo nasilje, požiganje in plenjenje.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen