Zdravnik Rihard Knafelj deležen groženj s smrtjo. Premier Janša ob tem opozarja na dvojna merila RTV SLO!

13

Zdravnik Rihard Knafelj, član neformalne strokovne skupine strokovnjakov, ki je ocenjevala ponudbe ventilatorjev, je bil po nastopu v četrtkovi oddaji Tarča deležen groženj, tudi s smrtjo. Te je tudi prijavil policiji. Zaradi varovanja osebnih podatkov na policiji podrobnosti niso razkrili, so pa potrdili, da so prejeli prijavo groženj preko družbenih omrežij.

Četrtkova oddaja Tarča, že druga, posvečena nabavam varovalne in medicinske opreme za potrebe obvladovanja epidemije novega koronavirusa, je zelo odmevala v javnosti. Knafelj je v oddaji med drugim pojasnil, da ventilator, ki ga je zavod za blagovne rezerve naročil pri podjetju Geneplanet, ni primeren za predihavanje bolnikov, ki potrebujejo nadzorovano predihavanje zaradi covida-19.

Glede groženj Knaflju se je odzval tudi premier Janez Janša: “Na @RTV_Slovenija se zgražajo nad grožnjami s smrtjo. Upravičeno. Le da morajo opustiti dvojna merila. V okrilju ekstremne levice so namreč postali osrednji vzpodbujevalec sovraštva, groženj in celo del skupine, ki v času #koronavirus ogroža zdravje in življenja. @policija_si

Zdravnik Rihard Knafelj bi kristjanom odrekel dostop do ventilatorjev, saj imajo ti Jezusa!

Na dan sicer prihajajo šokantne podrobnosti o sovraštvu, ki ga zdravnik Rihard Knafelj iz UKC Ljubljana goji do kristjanov, med drugim bi jim očitno odrekel dostop do medicinskih ventilatorjev. Med drugim je na Facebooku delil objavo, ki pravi: “Odlična novica! Tvoja družina nas je obvestila, da molijo k Jezusu za vas. Ventilator bomo tako dali nekomu drugemu, ki nima Jezusa, da bi ga pozdravil.” Gre tako za izredno spornega zdravnika, ki očitno deluje v nasprotju s Kodeksom zdravniške etike in Ženevsko deklaracijo. Spomnimo, nekdanji direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre se je zaradi podobne neprimerne komunikacije na Twitterju moral s položaja posloviti in to kljub opravičilu, ki je bilo sprejeto!

Sporno-sovražne delitve in zapisi Riharda Knaflja na njegovem FB profilu.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je zatrdil, da so ventilatorje tega podjetja že pred tem kupili tako v UKC Ljubljana kot v celjski bolnišnici. Na Knafljeve ugotovitve pa je minister odgovoril, da “stroka ni en zdravnik”. Kot je poudaril minister, so te ventilatorje kupili, ker so bili v tistem trenutku na voljo, tudi če niso bili mercedesi, ampak golfi.

Po besedah Knaflja pa so enega izmed naročenih ventilatorjev v UKC Ljubljana prejeli in preizkusili na samo enem neproblematičnem bolniku, nato pa ga spravili v skladišče.

S tem, ko se je javno izpostavil, je Knafelj v javnosti požel veliko hvale, a tudi javne napade in grožnje.

Št. komentarjev: 13
 1. mišo pravi

  Dobrodošli v Slovenistan 2020. Nehumani zdravniki in premier, ki se gre totalno vojno z nacionalno televizijo.

  1. GottTag pravi

   Premier, ki se gre totalno vojno z nacionalno televizijo ? Kje ti vidiš nacionalno TV, ta je partijska ne nacionalna. In razloži še totalno vojno z RTV, navedi primere, ki jih seveda ni, je pa nešteto primerov partijske RTV, ki ji je cilj za prisilno naročnino zrušiti vlado za vsako ceno, tudi preko trupel če bo treba.

 2. Egon pravi

  Ne bom ad pesonam, ampak ta Knafelj je vsaj po pogledih na življenje zelo čuden…

 3. Hit pravi

  Navadni provokator smešnega izgleda.Alko žvižgač.

 4. Jeniffer pravi

  Dr.Rihard Knafelj je izjemen zdravnik z empatijo do človeka. Srečni bodite, če zbolite, da Vas on dobi v roke!
  Eden najboljših strokovnjakov ICU, posebej za področje mehanske ventilacije.

  1. bruh pravi

   če si rdečuh, kakor si ti, o tem ni dvomov, ampak če si drugače misleči….. ali drugače misleči, da o cerkvenih miših niti ne govorimo , lahko zaupajo tvojemu ideološkemu soborcu?

  2. re gornjemu pravi

   Ne se ozirati na pokozlane komentarje iz kleti Trstenjakove. To, kar ste napisali o dr. Knaflju pa čista resnica.

 5. bruh pravi

  ufff.. ne dirajte slovenskega mengelića….. on zvesto podpira kućanov rdečo mafijo..in torej slovenski mengelić

 6. bruh pravi

  bodimo pa pošteni.. sliko ima obupno….. nimam pa dvomov, da so

 7. bruh pravi

  a res še kdo misli, da ga je banda 571 v tarći zbrala čisto slučajno?..a vi res to?… da je kao nestrankarski in neodvisen kao strokovnjak… tudi glede tega jaz bi dvomil…resnično…ajd

  glede groženj s smrtjo (če niso izmišljene , v kar zelo verjamem….tipično delovanje rdečih pač–laž in hinavščina….), če so resnične in ne izmišljene pa seveda obsojam 100%..ampak vsi vemo, da so največji morilci pri nas komunisti…ajd

  sem pa prepičan, da bodo te (zelo možno izmišljene) grožnje na prvi strani vseh kućanovih medijev….in rdeče ovče bodo kot vedno naivno in bebavo npadle…ajd

 8. mirror pravi

  Te grožnje si je sam gladko izmislil. Tako dela levičarska umazana strategija. Tudi pisma s praškom pošiljajo sami sebi. Grozijo vedno samo levičarji.

 9. Re gornjemu pravi

  Če gre za drugače mislečega od tebe tepec, si je grožnje izmislil, če bi šlo pa za desničarja, bi pa nastal kraval. Že videno ob vsakem takem primeru. Sicer pa si ti eden od kletnih komentatotjev iz Trstenjakove, ki pač delujete, kot vam zapovedujejo vaši pastirji

 10. mirror pravi

  Ob teh grožnjah, ki naj bi jih bili deležni levičarji, nikoli ni prišlo niti do ene obtožbe ali sojenja. Dva do tri dni se polnijo stolpci z namišljenimi grožnjami, potem pa vse utihne. To pomeni, da so te grožnje izmišljotine, za preusmerjanje javne pozornosti od dejanskega problema.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen