[VIDEO] Janša Tomićevi: Toliko neumnosti težko spraviš na papir

3

Premier Janez Janša je odzivu na poslansko vprašanje poslanke Levice Violete Tomić o protestih proti vladni politiki, pospremljeno z očitki na račun njegove osebnosti in ravnanja, ocenil, da prebrano niti ne zahteva odgovora. Kritičen je bil do vsebine njenega nastopa, a obenem zagotovil, da bo vedno branil njeno pravico do tega.

Tomićeva je v vprašanju predsedniku vlade opomnila na petkove proteste, na katerih v zadnjih tednih praviloma več tisoč ljudi na kolesih izraža nasprotovanje politiki oblasti. “Kdaj mislite odstopiti,” ga je vprašala, svoj nastop pa pospremila s še več kritikami na račun Janševe osebnosti in njegovih ravnanj.

Med drugim je ocenila, da v Sloveniji še ni bilo politika, ki bi tako razdvajal ljudi. Vsakič ko je na oblasti Janša, državo po njenih besedah bremenijo korupcijske afere. Obtožila ga je nedostojne in primitivne retorike. Dodala je celo, da bo Janša moral “odgovarjati za genocid nad starejšimi”, saj da je 80 odstotkov žrtev epidemije covida-19 iz domov za starejše, ki “niso dobili ustreznega bolnišničnega zdravljenja”.

Janša je v odzivu dejal le, da to, kar je bilo prebrano, niti ne zahteva odgovora. “Toliko neumnosti naenkrat je težko dati na papir. Bom pa vedno branil vašo pravico, da to počnete,” je dodal.

Po več slovenskih mestih ob petkih zvečer že nekaj tednov po več tisoč protestnikov, povečini na kolesih izraža nezadovoljstvo z vladnimi ravnanji. Proteste organizira več iniciativ, ki so h kolesarjenju vabile prek družbenih omrežij. Na zadnjem protestu v Ljubljani so prvič zbirali tudi pisne pozive k odstopu vlade. (sta/ured)

Št. komentarjev: 3
  1. Hit pravi

    Tomički so njeni možgani že zdavnaj odstopilo, zdaj še samo vegetira, najhuje je njenim bližjim. Hvala bogu jim pristojni nudijo psihosocialno pomoč.

  2. linke pravi

    ona ( Tomićka) si jo ne pere , ona si jo lufta.

  3. Re gornjim pravi

    Komentiranje pa je tu dovoljeno samo ” izbranim”?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen