V Rusiji že več kot 250.000 okužb z novim koronavirusom, ob tem 2305 smrtnih žrtev

0

V Rusiji so v zadnjih 24 urah prvič v dveh tednih zabeležili manj kot 10.000 novih okužb z novim koronavirusom. Potrdili so 9974 novih okužb, vse skupaj pa se je s tem virusom okužilo že 252.245 ljudi. Umrlo je 2305 bolnikov s covidom-19.

Ruski predsednik Vladimir Putin je ob tem dejal, da se razmere glede koronavirusa v državi spreminjajo, kar ji omogoča, da se znova osredotoči na druga vprašanja trenutnega in dolgoročnega načrta razvoja države, navajajo tuje tiskovne agencije.

“Ob vračanju k normalnemu življenju je ključno, da z dolgoročnim načrtom zagotovimo dinamične in učinkovite rešitve za strateške naloge in velike projekte ter hitro okrepimo tempo,” je povedal na današnjem srečanju, posvečenem genetskim tehnologijam. Ravno te pa so po njegovih besedah ena od prioritet.

Kljub naraščanju okužb so v nekaterih manj prizadetih ruskih regijah že v torek začeli rahljati ukrepe. V Moskvi, žarišču okužbe, kjer je približno polovica vseh potrjenih okužb, strogi ukrepi karantene veljajo do konca maja.

Aleksander Gorelov z ruskega raziskovalnega inštituta za epidemiologijo je sicer danes povedal, da bosta Rusijo pred razvojem cepiva ali množično imunostjo verjetno doletela še dva vala okužb.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen