V Rusiji za covidom-19 po premierju Mišustinu zbolel še minister Jakušev

0

V Rusiji, kjer so zabeležili več kot 110.000 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je več kot tisoč ljudi, je za boleznijo covid-19 zbolel tudi minister za gradbeništvo Vladimir Jakušev, ki se zdravi v eni od moskovskih bolnišnic. Zaradi okužbe z novim koronavirusom je od četrtka v samoizolaciji tudi ruski premier Mihail Mišustin.

Da je Jakušev zbolel za covidom-19, so v Moskvi potrdili dan po objavi, da je z novim koronavirusom okužen premier Mišustin. “Zdravil se bom v bolnišnici pod nadzorom zdravnikov,” je po poročanju ruske tiskovne agencije Interfaks potrdil Jakušev. Za koronavirusno boleznijo 19 je sicer zbolel tudi Jakušev namestnik.

Ruski premier Mišustin je v četrtek v videoklicu s predsednikom Vladimirjem Putinom, ki ga je prenašala ruska televizija, sporočil, da je okužen z novim koronavirusom. Da bi zaščitil ostale člane vlade, je odšel v samoizolacijo. Na položaju predsednika vlade ga bo v tem času nadomeščal njegov prvi namestnik Andrej Belousov.

V petek so v Rusiji zabeležili nov rekordni porast števila okužb, in sicer 7933, zaradi koronavirusne bolezni pa je umrlo še 96 ljudi, skupaj doslej 1.169. Rusija je s 114.431 okužbami osma država na svetu z najvišjim številom okužb, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Epicenter okužb je v Moskvi, kjer so potrdili 57.300 okužb. Moskovski župan Sergej Sobjanin je danes sporočil, da sta z novim koronavirusom okužena dva odstotka prebivalcev prestolnice. “Glede na vzorčno testiranje različnih skupin populacije sta okužena približno dva odstotka vseh prebivalcev Moskve,” je sporočil Sobjanin.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen