Tragično ob 4. uri zjutraj na dolenjski avtocesti: 70-letni voznik v nasprotni smeri čelno trčil v drugo vozilo

0

Na viaduktu Reber na dolenjski avtocesti v smeri Ljubljane se je nekaj po 4. uri zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 70-letni voznik osebnega vozila. Po doslej zbranih podatkih je vozil po avtocesti v nasprotni smeri in čelno trčil v drugo vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 48-letni voznik. Ta je huje poškodovan.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je po doslej zbranih podatkih 70-letnik vozil po levem prometnem pasu v nasprotni smeri, in sicer iz smeri Rudnika proti Grosuplju. Na viaduktu Reber je čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti.

70-letni voznik je na kraju nesreče umrl, voznik drugega vozila pa je huje poškodovan in so ga prepeljali v ljubljanski klinični center. Njegovo življenje pa ni ogroženo.

Policisti bodo o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

Avtocesta v smeri Ljubljane je še vedno zaprta. Vozila preusmerjajo na cesto Šmarje Sap – Škofljica – avtocestni priključek Ljubljana jug. Nastal je daljši zastoj do priključka Grosuplje vzhod ter na cesti Cikava – Lavrica in Pijava Gorica – Lavrica.

Voznike prosijo, da vozijo strpno, prilagodijo hitrost in upoštevajo prometno signalizacijo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen