STO s kampanjo Moja Slovenija vabi k dopustovanju doma

0

Slovenska turistična organizacija (STO) je skupaj s partnerji slovenskega turizma danes zagnala motivacijsko kampanjo za domači trg, imenovano Moja Slovenija. “Zdaj je idealni čas za počitnice v Sloveniji,” je poudarila direktorica STO Maja Pak in izpostavila številne privlačne pakete in nagrade, ki jih je pripravilo turistično gospodarstvo.

Za ponedeljek napovedane odprave omejitev na področju gostinstva in turizma pomembno prispevajo k ponovnemu zagonu panoge v državi. “Sedaj ko nastanitve in drugi ponudniki odpirajo vrata, želimo Slovence kot prve goste povabiti na počitnice v Slovenijo, na odkrivanje in spoznavanje svoje dežele,” je v izjavi za STA odločitev o kampanji pojasnila Pakova.

“Slovenija je presunljivo lepa in zelena, gostoljubna, varna destinacija z raznovrstnimi možnostmi za aktivni oddih na prostem. Idealna je za individualna doživetja, daleč stran od množic,” je ponudbo domačega turizma opisala direktorica STO. Sedanja situacija po njeni oceni predstavlja priložnost za še boljše spoznavanje svoje države, njene zgodovine, kulture in številnih zgodb destinacij po vsej Sloveniji.

“Veseli me, da so kampanjo za svojo vzeli vsi ključne deležniki slovenskega turizma – mediji, ambasadorji, vplivni posamezniki in vse pomembne institucije na področju turizma,” je dodala Pakova. STO tako počitnice doma spodbuja prek komunikacijskih orodij na družbenih omrežjih Feel Slovenia in na posebni pristajalni strani spletnega portala slovenia.info. Turistično gospodarstvo je prispevalo turistične pakete ter številne nagrade, prek svojih promocijskih kanalov pa kampanjo izvajajo tudi turistična podjetja in destinacije.

K oddihu in raziskovanju Slovenije prebivalce vabi tudi promocijski video Zdaj je čas zate: Moja Slovenija, ki ga je STO pripravila v sodelovanju s priznanim fotografom Cirilom Jazbecem. Z njim spodbuja k obisku Slovenije kot dežele neokrnjene narave in edinstvenih doživetij, dežele, katere lepote lahko ponovno odkrivamo.

“Video je tudi poziv k optimizmu, skrbi za lokalno in domače ter medsebojni solidarnosti. Izpostavlja zaposlene v slovenskem turizmu, ki s pristno prijaznostjo in srcem gostom še naprej želijo nuditi varen in prijeten oddih,” je poudarila Pakova.

Dodala je še, da smo v Sloveniji že vrsto let razvijali trajnostni turizem, zato si je ta pridobil ugled kot zelen, odgovoren in varen. “To je dobra popotnica na poti v okrevanje,” je prepričana.

Slovenski turizem je namreč zaradi pandemije covida-19 utrpel veliko škodo, optimizem pa po oceni direktorice STO vlivajo ukrepi rahljanja in želja Slovencev po oddihu. “Zagotavljanje prijetne in hkrati varne izkušnje je osnovna naloga slovenskega turizma. Srčni ljudje pa bodo poskrbeli za edinstvena doživetja,” je še prepričana.

Slovenski ponudniki turističnih nastanitev so morali sredi marca zaradi grožnje širjenja novega koronavirusa zapreti vrata, z 18. majem pa je država ukrep zaprtja za manjše nastanitvene obrate vendarle sprostila. Še naprej ostajajo precej tesno zaprte meje in ustavljen zračni potniški promet, zato bodo letos za slovenski turizem še posebej ključni domači gosti. Ti so lani doma ustvarili okoli četrtino vseh turističnih prenočitev.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen