Sindikat podpira policista, ki se je fotografiral s protestnikom, minister Černač pa realno: Z davkoplačevalskega motorja naj presedla na kolo!

10

Sindikat policistov Slovenije (SPS) je podprl policista na motorju, ki je v petek v Ljubljani opravljal naloge varovanja na protestu in privolil v fotografiranje z enim od udeležencev. “Pogrom, ki je prišel iz vrst določenih politikov in celo ministrov, je do vseh 8000 zaposlenih v policiji žaljiv in ga v SPS najostreje obsojamo,” so zapisali.

V sindikatu so v pismu javne podpore poudarili, da policisti pri opravljanju nalog zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja vedno sledijo temeljnemu poslanstvu in da je njihova primarna skrb, da se tako udeleženci shodov in prireditev kot tudi sodelavci varno vrnejo domov k svojim najbližjim.

“Policist, ki je bil tarča diskreditacije, je v danem trenutku ravnal po taktičnem preudarku in s svojim ravnanjem množici jasno pokazal, da je njegova naloga zagotoviti varnost ljudi. Policistke in policisti moramo v situacijah, ko je zaradi množičnosti ozračje že tako razgreto, včasih tudi na provokacije odgovoriti z nasmehom in s svojim ravnanjem ne smemo zaostrovati situacije. In policisti smo tega sposobni, saj svoje delo opravljamo nepristransko, predano in profesionalno,” je v pismu javne podpore zapisal predsednik SPS Kristjan Mlekuš.

“Policistke in policisti smo vedno in vedno bomo poskrbeli za varnost ljudi, ne glede na raso, spol, narodnost, barvo kože, politično prepričanje, spolno usmerjenost, socialni položaj in druge osebne okoliščine. Ne bomo pa dopustili, da se nas zaradi našega profesionalnega ravnanja diskreditira!” so še navedli v sindikatu, ki je javno izrekel pohvalo policistu za ravnanje, prav tako vsem ostalim policistom, ki so svoje naloge na petkovih protestih “opravili visoko strokovno in skladno z etičnimi standardi našega poklica”.

Iz sindikata še sporočajo, da bodo vpletenemu policistu nudili vso potrebno pravno in drugo pomoč, če bi nadrejeni poskušali zoper njega kakorkoli nezakonito ukrepati.

Policist na motorju, ki je na petkovih protestih proti ukrepom in ravnanjem vlade v Ljubljani z dvignjenim palcem privolil v fotografiranje z enim od udeležencev protesta, pri čemer ga je na drugi fotografiji ujel nekdo drug, je s tem sprožil več odzivov.

Minister, pristojen za strateške projekte in kohezijo, Zvonko Černač je v odzivu na posnetek fotografiranja zapisal, da je takih pripadnikov policije manj kot odstotek in da žalijo tisoče njihovih kolegov. “Zato jim je treba sneti maske, z motorja, ki so ga plačali davkoplačevalci, pa naj presedlajo na kolo. In zaradi mene lahko biciklirajo 24ur/dan/365 dni v letu. Za svoj denar,” je na Twitterju zapisal Černač.

Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec pa se je na javno izraženo podporo SPS policistu odzval z besedami, da so in bodo slovenske policistke in policisti vedno opravili svoje delo korektno. “Politični pritiski, ki smo jim priča, in menjave v vrhovih ne morejo uničiti srčnosti in predanosti poklicu. Njihovo delo je že dovolj težko, zato ne potrebujejo zastraševanja s strani ministrov!” je na Twitterju zapisal Šarec.

Št. komentarjev: 10
 1. raft pravi

  “Policistke in policisti smo vedno in vedno bomo poskrbeli za varnost ljudi, ne glede na raso, spol, narodnost, barvo kože, politično prepričanje, spolno usmerjenost, socialni položaj in druge osebne okoliščine. Ne bomo pa dopustili, da se nas zaradi našega profesionalnega ravnanja diskreditira!” so še navedli v sindikatu, ki je javno izrekel pohvalo policistu za ravnanje, prav tako vsem ostalim policistom, ki so svoje naloge na petkovih protestih “opravili visoko strokovno in skladno z etičnimi standardi našega poklica”
  ———————-
  Torej je ta policist privolil v selfi na podlagi enakopravnosti glede narodnosti in se je slikal s srbinom.

 2. vanč pravi

  Tale policaj Mlekuš pa tudi ni čisto gladek…

  1. dzi nu nje ja pravi

   Vanč,ali je minister,GLADEK ???

 3. Gasilec pravi

  Če bi se slikal z Janšo pa bi ga vsi hvalili?

 4. dzi nu nje ja pravi

  takole bom rekel:faloti,tipa Janez Janša,hojsek,črnač-kidrič,BARBIKA,se morajo policistov bati,
  KRUCENAL-KRUCEFIX !!!

  1. Hit pravi

   Dzi, to pa si napisal v Zoo, po debati s čimpi.

   1. dzi nu nje ja pravi

    Hit,a v ZOO,si bil in se od tam,oglašaš ???

 5. linke pravi

  mlekuš naj bo tiho . ko je pacal bo emblemu nato pakta z kljukastim križem ob napadu američanov na generala iranske garde ,je zato kaj odgovarjal? ni kajne . no ja ,roka strica Sama je dolga,bo že.

 6. bruh pravi

  sindakat je prepolen legalno mafijsko ideološko pravoverni kućanovih levičarjev……pomislite, če bi se isti policaj slikal recimo na protestih skupaj s tisto štajersko desno legijo, ki jo naši rdeči pra sci in svi nje tako sovražijo…..pomislite, kaj bi zganjal isti sindakat in mainstream mediji….. le to…… in v tem je težava, če se lahko s skrajni zverinski levičarjem , lahko se slika tudi s desničarji…….ampak,. ne…… vedno bodo veljal različan pravila….če si kućanov smrdeči levičarski pra sec ali svi nja spadap med prvorazredne in torej lahko počneš karkoli ..vedno boš zaščiten…, če pa si cekvena miš ali drugače misleči, pa spadaš v drugorazredno skupino….to je to…..

  1. Re gornjemu pravi

   Tudi tebe polpismeno teslo( poglej si prvo vrstico tvojega pisanja), čaka ” dolga roka strica Sama”, s katero grozi Linke

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen