Severnokorejski voditelj Kim po skoraj treh tednih znova v javnosti; odprl je tovarno umetnih gnojil

0

Severnokorejski voditelj Kim Jong-un se je po skoraj treh tednih v petek prvič pojavil v javnosti. Severno od prestolnice Pjongjang je po poročanju severnokorejskih medijev odprl tovarno umetnih gnojil.

Kim se v javnosti ni pojavil od 12. aprila in se ni udeležil proslave rojstnega dne njegovega dedka Kim Il-sunga, ustanovitelja Severne Koreje, kar je sprožilo špekulacije, da je hudo bolan oziroma celo mrtev. Pred tem je imel namreč operacijo srca, pri kateri naj ne bi šlo vse gladko.

V petek pa se je po poročanju tujih tiskovnih agencij, ki povzemajo severnokorejske medije, Kim udeležil odprtja tovarne gnojil v Sunčonu severno od Pjongjanga.

Severnokoerejski mediji so objavili fotografije Kima, ki je slavnostno prerezal trak od odprtju tovarne. Kima, oblečenega v črno obleko, obkrožajo najožji sodelavci, med njimi je tudi njegova sestra in svetovalka Kim Yo-jong.

Tudi tokrat Kim ne nosi zaščitne maske čez obraz, nadeli pa so si jih delavci, ki ga pozdravljajo, poročajo tuje tiskovne agencije. Severna Koreja vztraja, da doslej v državi niso zabeležili niti enega primera okužbe s koronavirusom.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen