“Prestopni roki nadomestnih”: Poslansko skupino SMC zapušča še nadomestni poslanec Gregor Židan

4

Nadomestni poslanec SMC Gregor Židan je izstopil iz poslanske skupine SMC in se priključil poslancem SD, je v izjavi za medije potrdil vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. Poslansko skupino SMC je odhod poslanca presenetil. Gre sicer za že drugi izstop iz te poslanske skupine v le nekaj dneh, potem ko je pred dnevi to storil Jani Möderndorfer, še en nadomestni poslanec.

Han je v izjavi za medije v DZ pojasnil, da so z Židanom v zadnjih štirih dneh imeli pogovore o dolgoročnem sodelovanju. Po tehtnem premisleku je Židan presodil, da bo svoje delo bolj kakovostno opravljal v skladu z vrednotami poslanske skupine SD, je povedal.

Kot je poudaril, so vrata poslanske skupine SD vedno odprta za vse poslance, ki želijo delite njihove vrednote. “Nikogar nismo prisilili, da bi prišel k nam. Zato so še toliko bolj zadovoljni, da se je Gregor odločil prestopiti v poslansko skupino SD,” je pojasnil.

Židan ob prestopu iz SMC v SD ni dajal izjav. Po besedah Hana so takšne odločitve za posameznike kar težke, zato se je odločil, da medijem te odločitve ne bo pojasnjeval. “Verjamem pa, da bo s svojimi dejanji in svojimi pogledi lahko v političnem prostoru povedal še marsikaj,” je dodal vodja poslancev SD.

Ob vprašanju o podrobnejših razlogih za to potezo je Han spomnil, da je bil Židan uspešen nogometaš in je branil barve Slovenije. V pogovorih pa je izrazil razočaranje, da nekateri posamezniki za Slovenijo niso pripravljeni narediti dovolj, da nekateri o njej “grdo govorijo” in da “mu ni mesta v takšni ekipi”, je povzel Han.

Na Židanovo potezo se je z zapisom na Twitterju že odzval tudi predsednik SMC Zdravko Počivalšek. “Židan dan za sponzorje poslanskih prestopov se utegne kmalu končati,” je navedel prvak SMC. Podrobneje tega zapisa ni pojasnil.

So pa iz poslanske skupine SMC sporočili, da jih Židanov odhod preseneča, “saj se je zdelo, da se znotraj nove koalicije dobro znajde. Kljub temu se nam ne zdi prav, da v trenutkih, ko bi morali gledati na našo skupno dobro, posamezniki v ospredje postavljajo zgolj lastno korist”.

“In če se po eni strani zdi, da takšni odhodi poslansko skupino slabijo, so po drugi strani pripomogli k še večji povezanosti in trdnosti ostalih poslancev, ki si bodo še naprej prizadevali za uresničevanje ciljev,” so še dodali.

Židan je v poslanske klopi sicer sedel kot nadomestni poslanec, potem ko je Počivalšek zasedel ministrski položaj na gospodarskem resorju.

Han je še pojasnil, da trenutno ne potekajo pogovori s še katerim poslancem o morebitnem prestopu v njihovo poslansko skupino.

Möderndorfer, ki je pred dnevi prestopil iz SMC v LMŠ, je Židanu na Twitterju čestital. “Gregor Židan, želim ti vse dobro in srečno,” je navedel.

Poslanska skupina SD je tako dobila 12. poslanca, v SMC pa jih je odslej osem. Koalicija SDS, SMC, NSi in DeSUS bo tako po novem štela 46 poslancev.

Št. komentarjev: 4
 1. Hit pravi

  Ta model je itak ljubitelj rdeče mafije.

 2. bruh pravi

  naša LEGALIZIRNA rdeča mafija (kao jugolevičar in jugolevičarka) ne bo NIKOLI sprejela demokracije, pravne države, strpnosti do drugače mislečih, NIKOLI…ajd…. pri tisnili so nanj, ker so vedeli, da se bo itak prodal…..in on je na ves glas KONČNO povedal resnico, kot vsi kao naši “kao zmerni liberalci”.. …nikoli nisem bil zmeren, nikoli nisem bil EUliberalec ( smc se je gonila med liberalce v EUropi, kot LMŠ kot kaon naši jugobalkanliberalci LDS ali zaresovci) …., nikoli nisem bil to, le sprenevedal sem se za EUdenar…….ampak vedno le kućanov mafijski komunajzerski NESTRPNI smrdeči rdeči pra sec…le to ….tako, da ….ajd……
  rdeča mafija in naši levičarji kot levičarke ne prenašajo, da so drugače misleči na vladi….no way…..čeprav komaj dva meseca…… no way…čisto vsak naš levičarski smrdeči mafijsko pokorni dvije NESTRPNI rdeči pra sec ali svi nja bo dnevno zverinsko krulil, cvilil, LAGAL in pljuval po drugače mislečih, vse dokler ne bo naša legalizirana parlamentarna rdeča mafija (sd, levica, lmš in drugi) dosegla nove mafijsko vodene volitve ali da bo ponovno na vladi tak ali drugačen kućanov MAFIJSKI NESTRPNI smrdeči rdeči pra sec ali svi nja…potem bo ponovno mir…četudi bodo kradli, klali, preganjali, zapirali…..ajd…oni so taki, slovenistanski levičar kot levičarka je vedno tak smrdeči mafijsko pokorni nestrpni GN OJ…ko enkrat spoznaš to, je življenje veliko lepše..ajd

 3. bruh pravi

  pa le vprašanje: če se počivališček vrne v poslansko klop……kaj se ta kućanov mafijski rdeči pra sec vrne na cesto?

 4. dzi nu nje ja pravi

  A maserka,ki je od PADALCA,priletela k tovarišu Janezu Janši,je pa,TAPRAVA ???

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen