Premier Janša na Nova24TV: Nič nimam proti protestom. A grožnje s smrtjo niso dovoljene proti nikomur! In če tisti, ki bi moral reagirati na grožnje ne reagira, je sokriv!

13

Danes je slovenski premier Janez Janša premierno gostoval v novi kontaktni oddaji na Nova24TV “Pogovor s predsednikom vlade”.

V njej se je dotaknil številnih pomembnih tem kot so učinkoviti ukrepi v času epidemije koronavirusa in protestov, na katerih se dopušča, da nekateri posamezniki grozijo s smrtjo.

Predsednik vlade Janez Janša je v oddaji dejal, da je Slovenija zamudila pri razglasitvi epidemije. “Če te zamude ne bi bilo, bi bilo lažje. Marsikaj smo naredili čez noč, tvegali smo in uspelo je,” je povedal in dodal, da je Slovenija dobila prvo bitko, zmagala pa še ni. Kot je izpostavil Janša, je Slovenija izbrala pravo taktiko. “Nismo računali na to, da se bomo kar prekužili,” je dejal.

Janša meni, da se okužbe ne bi zanesle v dom za starejše v Metliki ali v šolo v Šmarju pri Jelšah, če bi Slovenija dala vsaj priporočilo državljanom, ki so se vračali s počitnic, naj bodo 14 dni v samoizolaciji. Kot je dejal, tudi Evropska komisija priznava, da je Slovenija pravočasno sprejela ukrepe, tako da standard državljank in državljanov ne upada, in da je sprejela prave ukrepe za pomoč državljanom in gospodarstvu.

Protest proti vladi, še preden se je ta oblikovala, je Janša poimenoval “shod gnusnega sovraštva”.

“Tisto, kar je značilno za ekstremno levico v Sloveniji, je, prvič, da to, kar sama počne, poskuša pripisati drugim, in da, drugič, stvari poimenuje ravno obratno,” je dejal. O zadnjih protestih je Janša dejal, da je bilo zbiranje velikega števila ljudi zunaj racionalnega oziroma razumnega.

Premier se je odzval tudi na plakat z napisom “Smrt janšizmu” in na vzklikanje moškega na protestih še pred oblikovanjem vlade, ki je vzklikal “Ubi Janšo”. “Nimam nič proti protestom, mirni protesti so del ustavnih svoboščin, grožnje s smrtjo pa to niso,” je poudaril predsednik vlade.

 “Ekstremna levica misli, da lahko nekaznovano uporablja sovražno govorico. A sejanje sovraštva je prepovedano po ustavi in je kaznivo. Če je dejanje narejeno prek medijev, odgovarja tudi  urednik,” je med drugim še pojasnil.

Janša se je v oddaji dotaknil tudi gospodarske krize. Kot je dejal, bomo že čez eno leto približno na predkrizni ravni, blaginja pa ne bo bistveno trpela. O kuponih za turistične nastanitve je povedal, da jih bodo dobili vsi prebivalci s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki bodo letos stari vsaj 18 let.

Št. komentarjev: 13
 1. miha pravi

  Dobra oddaja. Še več takih!

 2. bruh pravi

  ufff… zgodovina uči, da je vsak slovenistanski levićar kot levičarka VEDNO mafijsko pokorno in volilno disciplinirano smdeče bitje..vedno…

  ufff… zgodovina uči, da je vsak slovenistanski levićar kot levičarka VEDNO grozno ideološko opranoglavo in zverinsko NESTRPNO smrdeče bitje…

  ufff… zgodovina uči, da je vsak slovenistanski levićar kot levičarka VEDNO prepičano NEdemokratično smrdeče bitje…

  ufff… zgodovina uči, da je vsak slovenistanski levićar kot levičarka VEDNO totalitarno in totalno smrdeči rdeči pra sec ali svi nja….ajd…
  to je to, vse ostalo je sprenevedanje…..ta smrdeči gn oj je bil, je in bo ostal tak…. smrdeči stepski iztrebek, ki je prilezel sem daleč proč….

  1. Re gornjemu pravi

   Halo, temu se pa meša!

   1. bruh pravi

    resnica boli, mar ne….. stalinisti so zapirali v umobolnice moteče elemente….tvoj pisanje je vedno bolj podobno stalinistom….
    in tvoj prezir do drugače mislečih postaja z dneva v dan bolj zaskrbljujoč..ajd..

 3. Hit pravi

  Potrebno je aktivirat volivce, ki ne hodijo na volitve, da vendarle dajo svoj glas v boju proti komunistom. To mora biti vseslovenski projekt, da jih vržemo v zgodovino.

  1. Nace pravi

   Podpišem. Ko bo SDS imela 40 poslancev, se bo začela v naši državi prava demokracija ter vladavina prava in miru.Do takrat pa nam bo vladala biciklistična anarhija.

   1. Re gornjemu pravi

    Demokracija po vzoru Madžarske?

    1. AmeiseGottTag pravi

     Demokracija po vzoru zločinske komunistične ideologije ?

    2. bruh pravi

     Edina kao pseudodemokracija podobna slovenski v Evropi je v Belorusiji in delno v Črnigori…… v EU-ju pa nikjer ni ena sama opcija tako totalitarno in mafijsko skoraj vedno na oblasti kot ovde…..kjer smrdeči mafijski in NESTRPNI pra sci in svi nje (naši komunajzerski, gensko spremenjeni levićarji in levićarke) lahko počno karkoli vedoč, da je oblast in vlada lahko le njihova……in je vsak drugače misleči vedno moteč… značilnosti ČISTO vsakega slovenistanskega levičarja kot levičarje pa si ogej zgoraj….taki ste pač….ajd…. nedemokratićni, mafijski in NESTRPNI..vedno……

     1. Re gornjemu pravi

      Nauči se slovenskega pisanja in jezika, butl!

 4. aco pravi

  Odlična in učinkovita vlada Janeza Janše! Hvala bogu da smo rešili nesposobnega komedijanta.

 5. Gasilec pravi

  Nič nimam proti protestom, samo ne smejo biti proti meni? Pravi Janša?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen