Nogometaš Kölna vsem, ki hitijo z odpiranjem “fuzbala” zaprl usta: Naivno bi bilo nadaljevati sezono, igralci bi morali biti v karanteni!

0

Po potrjenih treh okužbah z novim koronavirusom v vrstah nemškega nogometnega kluba Kölna se je v intervjuju oglasil belgijski nogometaš Kölna Birger Verstraete in dejal, da bi bilo po nedavnih dogodkih naivno nadaljevati sezono, poroča Nemška tiskovna agencija (dpa).

V pogovoru za belgijski časnik Het Laatste Niews je 26-letni nogometaš dejal, da bi morala biti skrb za zdravje nogometašev na prvem mestu. Zavrnil pa je trditev, da s tremi okuženimi predstavniki kluba nihče od preostalih igralcev ni prišel v stik. Po njegovih navedbah naj bi bil okužen fizioterapevt moštva.

“Fizioterapevt je član osebja, ki je tako mene kot soigralce zdravil več tednov, z enim od dveh okuženih igralcev pa sem vadil v paru tudi sam,” je dodal Verstraete.

Ukrepi po testih so bili nepremišljeni, pravila lige pa ohlapna,” še pravi. Zdi se mu bizarno, da igralci niso v karanteni in da nadaljujejo s treningi pred morebitnim nadaljevanjem bundeslige.

“Ne razmišljam o nogometu. Bolj razmišljam o tem, da se je virus razširil. Naivno bi bilo nadaljevati sezono,” je za konec intervjuja dejal Belgijec, ki ga skrbi predvsem za svojo družino in dekle. Obenem je prepričan, da bi v anonimni anketi velika večina nogometašev glasovala za predčasni konec sezone.

V soboto je klubski zdravnik Kölna Paul Klein potrdil, da bodo preostali nogometaši še naprej trenirali, trije okuženi, ki sicer ne kažejo znakov covida-19, pa so že v karanteni, kar je med drugim protokol bundeslige v dogovoru s strokovnjaki iz zdravstva. Po dveh tednih jih bodo še enkrat testirali, preden se bodo lahko vrnili k vadbi, je poročala dpa.

V soboto zvečer se je o tem opredelil tudi nemški minister za šport in notranje zadeve Horst Seehofer. Pravi, da podpira nadaljevanje bundeslige. “Menim, da je ponovni začetek lige v maju mogoč,” je dejal za nemški Bild tri dni pred zasedanjem nemških oblasti o nogometu in športu nasploh.

Seehofer, ki pri tem vprašanju igra pomembno vlogo, saj vodi več resorjev, je poudaril, da se morajo nogometaši držati številnih pogojev in pravil. “Seveda obstaja nevarnost, da sezona ne bo izpeljana. Če se pojavi okužba z novim koronavirusom v klubu, morajo namreč vsi v karanteno za dva tedna, vključno z moštvom, s katerim so igrali prvenstveno tekmo,” je še dodal nemški notranji minister.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen