Na Fontani vin Vodole možna pokušnja osmih vin in dveh sokov

0

Na Mariborski vinski cesti v Vodolah je v teh dneh, po omilitvi ukrepov zaradi novega koronavirusa, odprla vrata Fontana vin Vodole, ki so jo postavili na posestvu Sončni raj. Gre za novost v turistični ponudbi tega kompleksa, ki pa je zaradi epidemije niso mogli slovesno odpreti. Ponuja osem vzorcev vin lokalnih vinarjev in dva vzorca sokov.

Obisk posestva in pokušina vin je možna vsak delovni dan med 15. in 19. uro in ob koncih tedna od 11. do 20. ure.

Uradno odprtje fontane, ki so jo začeli postavljati lani, je bilo predvideno 21. marca, a je zaradi omejitev, ki so bile v državi sprejete zaradi covida-19, ni bilo mogoče izpeljati. Potem ko je država pred dnevi odobrila ponovno odprtje gostinskih teras, pa so fontano le lahko zagnali.

“Imamo srečo, da se nahajamo v naravnem okolju, kjer smo lahko zadostili vsem zahtevam Nacionalnega inštituta za javno zdravje in tako zagotovili varnost naših obiskovalcev,” je sporočil lastnik posestva Bogdan Mak.

Na Fontani vin Vodole lahko obiskovalci poskusijo osem različnih vrst vin (šest belih in dve rdeči), obenem pa je možna tudi degustacija dveh brezalkoholnih zeliščnih sirupov domače ekološke pridelave. S posebnim čipiranim kozarcem se sprehodijo med sodi lokalnih vinogradnikov in izberejo svojo kombinacijo vin. Kozarec se aktivira s prvim polnjenjem, nato pa omogoča še pet polnitev.

V projektu sodelujejo Turistična kmetija Protner, Turistična kmetija Emil, Turistična kmetija Bračko Rebernik, Vina Joannes, Ekološka kmetija Valentan, Vino Gala – Vinogradništvo Mlaker ter Vinarstvo in vinotoč Mak.

Posestvo Sončni raj, ki leži nekaj kilometrov iz Maribora, nudi obiskovalcem med drugim tudi sprehod po učni poti, ogled medenega parka in učnega čebelnjaka ter spust po najdaljšem ziplinu na Štajerskem. V sklopu posestva je tudi trgovinica z domačimi izdelki.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen