Messi: Po koroni nič več ne bo tako kot prej, življenje in dojemanje športa se bo popolnoma spremenilo

0

Ne šport ne življenje ne bosta več takšna, kot sta bila do koronakrize, je prepričan eden največjih športnih zvezdnikov na svetu Lionel Messi. Argentinski nogometaš Barcelone, ki čaka na nadaljevanje prekinjene sezone, je v pogovoru za časnik El Pais dejal, da se bo življenje in dojemanje športa zdaj popolnoma spremenilo.

“Nogomet, pa tudi Življenje na splošno, ne bo nikoli več takšen, kot je bil. Ko se bomo vrnili, bo za vse nas situacija zelo nenavadna,” je dejal prvi zvezdnik Barce.

“Treningi, tekmovanja in vse, kar se je prej zdelo popolnoma normalno, se bo zdaj počasi vračalo. A postopoma, morali bomo popolnoma spremeniti svoje delovne navade,” je še dodal Messi.

Messi je izrazil sočutje do vseh, ki jih je pandemija osebno prizadela. “Veliko ljudi je preživljajo težke čase, ker jih je pandemija na tak ali drugačen način prizadela. To še posebej velja za vse, ki so izgubili koga od svojih bližnjih ali pa prijatelja. To je pri vsem skupaj najbolj nepošteno in to me najbolj boli,” je še dejal Messi, ki je poudaril, da je najbolj hvaležen vsem v zdravstvenem sistemu, ki so se borili za zajezitev pandemije novega koronavirusa.

Španska liga se bo predvidoma nadaljevala drugi teden junija, tekme bodo potekale brez gledalcev. Barcelona ima 11 tekem pred koncem na vrhu lestvice dve točki prednosti pred večnim tekmecem Realom iz Madrida.

Španija je med najbolj prizadetimi državami zaradi novega koronavirusa, umrlo je več kot 27.000 ljudi, 240.000 je bilo okuženih. A tudi v tej državi se razmere izboljšujejo, prejšnji teden je bilo tako smrtnih žrtev samo 43.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen