Marjan Šarec spet prejel pošto odvetnika Matoza; tokrat lagal o letošnjem smučanju Janše v Italiji!

5

Včeraj je Marjan Šarec v oddaji Odmevi na RTV Slovenija med svojim nastopom ponovil laž, da je predsednik vlade Janez Janša februarja letos smučal v Italiji, s čimer naj bi se glede na grozečo nevarnost koronavirusa obnašal rizično. Laž je izjavil v svoj zagovor na ugotovitve navedene v poročilu vlade, kjer je zapisano, da Šarec kot predsednik vlade z ukrepanjem ni preprečil širjenja koronavirusa med prebivalce Slovenije, saj so virus v državo uvozili tudi smučarji, ki so se vračali iz rizičnih območij v Italiji.

Spomnimo, da je Janez Janša v času protestov proti nastajajoči vladi, kjer somu grozili s smrtjo, na Twitterju objavil fotografijo svoje družine s smučanja izpred enega leta (2019) in dodal komentar, da je to najboljši shod. Ob primerjavah objavljenih fotografij s smučanja in fotografij novejših datumov na Instagramu se očitno vidi, da sta otroka do današnjega časa precej zrasla. Tukaj lahko vidite zajem zaslona njegovega demantija očitanega datuma smučanja:

Družina Janša (2019)

V času po objavi so mnogi poskušali plasirati lažno zgodbo, ki jo je v včerajšnjih odmevih ponovil Šarec, s čimer je kršil pravico do varstva ugleda posameznika, v tem primeru Janeza Janše in tudi njegove družine kot celote.

Janez Janša je angažiral svojega odvetnika Francija Matoza iz Kopra, ki je Marjanu Šarcu na e-mail v DZ poslal zahtevo za preklic izjave in poziv k prenehanju kršitev osebnostnih pravic. Omenjeni poziv je na družabnem omrežju Twitter objavil sam Marjan Šarec. Spodaj dodajamo zajem zaslona iz Twitterja in fotografiji objavljene zahteve.

Podrobno: Med predsednikom vlade Janezom Janšo in nekdanjim premierjem Marjanom Šarcem v zadnjem času znova prihaja do zaostrenih besed. Šarec je namreč za Janšo dejal, da je 28. februarja smučal v Italiji in da je veliko vprašanje, koliko se je zavedal prihajajoče epidemije, zaradi česar Janša zdaj zahteva preklic njegove izjave.

Vlada je bila namreč v četrtek objavljenem poročilu o nabavah zaščitne opreme kritična do nekdanjega premierja Šarca, ko je zapisala, da se konec februarja oz. v začetku marca ni pravočasno odzval na opozorila stroke o pomanjkanju zaščitne opreme in nujnosti ukrepov, med drugim tudi, da za potencialno okužene povratnike iz žarišča v Italiji ni bila odrejena obveznost karantene.

Šarec je na očitke odgovarjal v četrtkovi oddaji TV Odmevi na TV Slovenija, kjer je med drugim dejal, da je Janez Janša 28. februarja smučal v Italiji. “To je vsem znano. Koliko se je Janez Janša zavedal prihajajoče epidemije, je veliko vprašanje,” je dejal.

Na Šarčeve besede se je danes odzval Janša ter na Twitterju zapisal, da Šarčeve navedbe ne držijo in da je bilo že zdavnaj pojasnjeno, da februarja ni smučal v Italiji. “Z lažmi zakriva svojo odgovornost za mrtve v epidemiji,” je zapisal za Šarca.

Šarec pa se je nazaj odzval tudi na Twitterju in napisal, da laže Janša. Pri tem je objavil sliko njegovega tvita iz 28. februarja, v katerem je predsednik SDS ob takratnem protestnem shodu pred sedežema DeSUS in SMC objavil sliko svoje družine s smučanja s pripisom “Najboljši shod danes”. “Jasno piše ‘danes’, kar ustreza datumu objave. Če pa ni smučal in je napisal ‘danes’, se je pa ravno tako zlagal,” je zapisal Šarec.

Objavil je tudi zahtevo za preklic izjave, ki mu jo je poslala odvetniška pisarna Matoz, sicer da bo zoper njega vložena tožba. V njej Janša od predsednika LMŠ zahteva, naj nemudoma prekliče izjavo, da je Janša 28. maja smučal v Italiji. Kot namreč piše, je Janša na “družbenih profilih večkrat javno pojasnil, da je 28. 2. 2020 na družbenem omrežju Twitter objavil simbolično fotografijo s smučanja, ki je bila posneta februarja 2019, torej lansko leto”.

V začetku februarja se je sicer Šarec zapletel tudi v spor s stranko SDS. Ta je v začetku februarja prav tako preko odvetnika Matoza od njega zahtevala preklic nekaterih, po njihovih navedbah neresničnih in žaljivih izjav v oddajah Dnevnik in Odmevi. V sporni izjavi je namreč Šarec za SDS dejal, da je težko sodelovati s stranko, ki izvaja “metode, kakršne izvaja. Se pravi sovražni govor, potem tudi se financira iz Madžarske”. Iz odgovora Šarca na omenjeni poziv je bilo razumeti, da izjave ne namerava preklicati.

Št. komentarjev: 5
 1. Hit pravi

  Sodni bič bo spametovsl samoodstopljenega. Na sodniji se ne da nakladat kot v Kadunc – Odmevih.

 2. Samko pravi

  Magarca je potrebno kmalu zapreti – v poduk drugim, da se z državo ne dela kot svi*ja z mehom!

 3. čiko pravi

  Lažnivi šarčev papak!

  1. Re gornjim pravi

   To so pa komentarji iz kleti v Trstenjakovi

   1. Hit pravi

    Mi to čohamo Šarca iz bifeja v Kamniku. On že ve.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen