Janša razume zavrnitev LMŠ, saj namesto sodelovanja raje tekmovanje z ekstremno levico za glasove skrajnežev

3

Predsednik vlade Janez Janša se je na sporočilo največje opozicijske stranke, da zavrača ponudbo koalicije za sporazum o sodelovanju, odzval na Twitterju. “Namesto sodelovanja raje tekmovanje z ekstremno levico za glasove skrajnežev. Žalostno,” je pospremil izjavo vodje poslanske skupine LMŠ Braneta Golubovića. Ponudbo zavračata tudi Levica in SD.

V LMŠ, SD in Levici ponudbo koalicije kategorično zavračajo, kritizirajo dejanja premierja Janše in izpostavljajo, da je za sodelovanje potrebno spoštovanje.

“Za sodelovanje in pripravo dobrih zakonskih rešitev so potrebni spoštovanje, zaupanje in znanje, česar pa pri Janši in njegovi vladi ni, zato v LMŠ ne bomo podpisali sporazuma,” je danes napovedal Golubović.

Že pred tem je ponudbo zavrnil predsednik LMŠ Marjan Šarec. “Enkrat si bom vzel čas in zbral vse tvite stranke SDS in njihovih tviterašev, ki so bili namenjeni strankam opozicije in meni osebno. Potem jih bom vprašal, na kakšni podlagi pošiljajo sporazum o sodelovanju,” je navedel na Twitterju. Dodal je, da ga je predsednik vlade obtožil za smrti zaradi neukrepanja pri novem koronavirusu, zdaj pa bi sodeloval.

Podpis sporazuma medtem napovedujejo v opozicijski SNS, v SAB pa so na to pripravljeni pogojno oz. vlado pozivajo k podpori njihovim predlogom. Predlog za sporazum bodo preučili, odločili pa bodo organi stranke.

Janša je v četrtek v pogovoru za Televiziji Slovenija pojasnil, da je koalicija strankam opozicije poslala vabilo za sodelovanje pri sprejemanju pomembnih odločitev za prihodnost Slovenije. Po njegovih navedbah gre za neke vrste obnovitev oz. vzpostavitev sodelovanja med vlado in opozicijo, podobno Partnerstvu za razvoj iz mandata 2004-2008. (sta/ured)

Št. komentarjev: 3
 1. Hit pravi

  Uboga Bratuškova, ona bi rada nazaj ministrovala, zavzema se za Šarca za premierja, za projektno vlado, za predčasne volitve. Ajoj, Lenka, pejt za občinsko svetnico v manjšo občino, pa se čez 10 let včlani v Desus, boš lohk upokojence peljala v DZ za dan odprtih vrat, pa jim boš razlagala o potrebi koalicije anti-Janša.

 2. Jože Bulc pravi

  JANŠA SPLOH NE RAZUME. MISLI, DA LAHKO MANIPULIRA S SLOVENIJO….

  Najprej pljuva po Šarcu od trenutka, ko je Šarec prevzel premierski položaj. Od takrat ga je poniževal, zaničeval.
  Ko je Šarec opozoril, na podlagi Janševe objave družInskega zimovanja v Italiji, kjer je Janša dopisal tekst, ki pomaga razvozlati, da je Janša tega dne smučal v Italiji, da se Janša širokousti glede vodenja Šarca, med tem se pa Janša obnaša neodgovorno, ker bi lahko družina dobila virus in okužila še koga…., PA JE JANŠA OBJAVIL, DA JE FOTOGRAFIJA STARA LETO DNI. Šarcu je zagrozil s tožbo….

  VSI SE SMEJEMO JANŠI, ČE MISLI, DA SMO KUPILI BUČE, KI JIH PRODAJA Z DOPUSTA V ITALIJI.

  IN SMEJEMO SE JANŠI, ČE MISLI, DA BO KDO PAMETEN SPLOH KAJ RAZMIŠLJAL O NJEGOVI “PONUDBI””

  1. Hit pravi

   Bluziš. Šarec si zasluži spoštovanja točno kolikor je Kučanov agresivni komedijaš. Je pokvarjeni Dudek!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen