Janša glede nabav zaščitne opreme zaupa gospodarskemu ministru Počivalšku

4

Predsednik vlade Janez Janša je na Twitterju v odgovoru na vprašanje, ali v luči zapletov pri nabavi zaščitne opreme in ventilatorjev še zaupa gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku, odgovoril pritrdilno. Kot je napovedal, bo vladno poročilo o nabavi zaščitne opreme v epidemiji na poslanskih klopeh v prihodnjem tednu.

“Kupovalo se je vse, kar je bilo mogoče dobiti čim prej in kar je ustrezalo vsaj osnovnim standardom. Ne poznam države EU, ki bi ravnala drugače. Mnoge še vedno to počnejo. Rok in zanesljivost dobave je faktor številka ena. Z vsako dobavo se je vsem nam odvalil velikanski kamen od srca,” je zapisal premier.

Pojasnil je tudi, da bo poročilo vlade o nabavi zaščitne opreme drug teden na poslanskih klopeh. Po navedbah Janše sta Počivalšek in minister za obrambno Matej Tonin ključne podatke želela predstaviti že v četrtkovi oddaji Tarča na TV Slovenija, pa jima bevskajoča voditeljica tega ni dopustila.

Vlada Marjana Šarca je, kot je še zapisal Janša, za edini naročeni ventilator pred 13. marcem plačala 49.154 evrov, povprečna cena za ventilatorje po prevzemu nove vlade pa je znašala 33.880 evrov. “Razlika v teh cenah pojasni motiv prvorazrednih dobaviteljev in njihovih medijskih ter piar izpostav za napade na Počivalška,” je navedel.

Opozicija se je na razkritja o nabavah opreme v minulih dneh že odzvala z napovedjo interpelacije proti ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku ter tudi parlamentarne preiskave; pod zahtevo za ustanovitev parlamentarne preiskovalne komisije bo podpise prispevala tudi koalicijska NSi. Počivalšek je sicer očitke že večkrat zavrnil in s prstom pokazal na zavod za blagovne rezerve, ki da je podpisoval pogodbe z dobavitelji.

Št. komentarjev: 4
 1. raft pravi

  Intervju s prvim gospodarskim ministrom samostojne Slovenije je en od najbolj branih srbskih časopisov objavil v veliki praznični številki. Po koncu pandemije Mencinger pričakuje velike spremembe v svetovnem gospodarstvu, a kakšne bodo te spremembe, ni napovedal.
  ——————–
  Izdajalci Slovenije so vedno dobrodošli v Srbiji. Zakaj že?

 2. Ajda pravi

  Počivalšek sicer ni najbolj bister, tudi artikuliran govorec ni, verjamem pa, da je elementarno pošten. Možno je tudi, da so ga precej vozili naokoli ravno v blagovnih rezervah.

 3. bruh pravi

  JJ….ne bodi naiven, rdeča kućanova mafija in banda 571, bo tebe in tvojo vlado dnevno pljuvala do zadnjega dne…vse dokler ne ponovno nastavijo svojega rdečega mafijskega levičarskega NESTRPNEGA pra sci ali svi njo……ajd……. bodimo resni…. pred nekaj meseci , je mafijsko kučanovo rdeče sodstvo, samo mafijskemu gradonačelniku ljubljankoviću milijone in milijone…pa nikome ništa… sedaj za nekaj mask pa banda 571 na rtv cvili , kruli in laže cele dneve…..ufff…bodimor resni

 4. bruh pravi

  ta stari pravijo, da so leta 2000 bajukovo vlado rdeči mafijski pra sci in svi nje napadali čisto vsak dan , preko vseh medijev, čisto vsak novinar je dnevno pljuval in lagal, prav enako parapolicija in kućanovi mafijski podsistemi, vseh sedem mesec je bajuk moral dnevno poslušati kruljenje teh naših post-komunističnih ZLOČINSKIH levičarjev…….vse to le da so se vrnili rdeči kućanovi mafijski pra sci in svi nje ponovno na oblast…… ko se je vrnil ogabni in smrdeči rdečuh drnovšek je bilo pa takoj vse mirno….enako so počeli v letih 2004 -2008, takrat je rdeči mafijski komunistični zločinec kućan moral organizirati kar čisto mafijski konstrukt (znoraj EUope:…. , mislim, da je le v slovenistanu mafija čisto legalizirana in ima pod seboj sodnike, tožilce, policaje. itd…, da o bandi 571 niti ne govorimo..navadni ogabni nestrpni levičarski aktivsti ) …..o mafijsko vodenih in organiziranih kao vstajah leta 2012 pa ne bi zgubljal besed….tam so sodelovali le najbolj svi njski in smrdeči mafijski ljudje..na ulicah kot v studiju rtv in pop….. edini mafijač ljubljanković seveda s tem ni imel težav……ajd….. sedaj bo isto….. pričakujte si naval po medijih, fb…kjer bo uradno 70.000 zainteresiranih….v resnici pa vedno istih 25.000 najbolj mafijsko ideološko pogojenih enoumno vzgojenih nestrpnih rdečih pra sev in svi nj…..in torej nič novega pod krvavordečim mafijskim kućanovim nebom…. zločinci in mafijači so bili in to bodo ostali…..
  slovenisatanski levičar je pač tak…vedno..nedemokratičen, izredno ideološko nestrpen, enoumno vzgojen in prepričan, vedno sistemsko mafijasko pokoren in volilno discipliniran smreči rdeči pra sec ali svi nja…vedno…ko razumete to dragi drugače misleči, je ćivljenje veliko lepše….oni so taki pač..koliko dokazov še potrebujete….
  slovenski levičar kot levičarka je vedno zverinsko nestrpna , mafijsko pokorna, nedemokratična smrdeća žival…vedno…ajdpa še to , še enkrat…..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen