Gostinci pred odprtjem lokalov hkrati veseli in zaskrbljeni: kaj pomenijo razredčene mize in še vedno previdni potencialni gosti

0

Sonja Ribolica v komentarju “Eno kavo v družbi, prosim!” v Primorskih novicah piše o tem, da se dobršen del omejitev poslavlja in odpira vrata v novo realnost. Ob tem nekatere gostince skrbi, kako bodo preživeli, če bodo mize razredčene.

“Prav zato ne preseneča, da nekateri gostinci danes s svojih lokalov še ne bodo sneli napisov ‘zaprto’. Delavce, ki so jih poslali na čakanje, že lahko spet pokličejo za šank in v kuhinje, toda na obisk gostov več kot toliko ne morejo vplivati. Nič ne pomaga, da so lokali lahko odprti, če gostov ni dovolj in lokali delajo z izgubo. V italijanski Kalabriji so gostinci pobrisali prah s kavarniških mizic in od sobote goste spet vabijo na terase. Kljub temu, da je za tamkajšnje prebivalce espresso v baru tako rekoč del življenja, mizic niso množično oblegali. Ljudi je strah okužb in se lokalov za zdaj še izogibajo. Kdove, kako bo pri nas. Nekateri so bili nestrpni, v veliki vnemi so se celo pridušali, da jih iz lokalov – ko bodo naposled odprti – ne bo lep čas. Bomo videli. Navsezadnje niso pogrešali tiste kave ali piva, temveč druženje, gostoljubje, morda znan obraz za šankom.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen