Fitnes zveza Slovenija zahteva čim prejšnje odprtje fitnesov in objektov za skupinske vadbe

0

Iz Fitnes zveze Slovenije so sporočili, da je vlada pozabila na odprtje rekreativnih centrov, fitnes centrov in športnih objektov. V pozivu od vlade zahtevajo, da se ukrepi za odprtje teh storitev in dejavnosti sprostijo čim prej, čeprav te ne sodijo v nabor sproščanja ukrepov za šport.

Vnovična vzpostavitev dejavnosti, v katere spadajo fitnesi ter skupinske vadbe aerobike, plesa, pilatesa ter ostale podjetniške aktivnosti, je tako odvisna od odločitev vlade glede nadaljnjega sproščanja storitvenih dejavnosti.

Pri vadbah v fitnes centrih in podobnih ponudnikih gre pri večini namreč za storitveno dejavnost, ki jo ureja ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, saj jo tržijo podjetja in ne športna društva.

Vseeno iz Fitnes zveze Slovenije sporočajo, da je panoga pomemben del športne rekreacije in da je fitnes eno izmed pomembnejših področij, ki skrbi za krepitev zdravja vseh prebivalcev. Zato zahtevajo, da se znova omogoči dostop do strokovne in kakovostne vadbe.

“Redna telesna vadba na področju športne rekreacije je ključnega pomena za vse starostne skupine, posebej rizične. Med njih spadajo tudi posamezniki, ki so v obdobju postrehabilitacije in starostniki,” so dodali iz zveze.

“Odsotnost in pomanjkanje gibanja vodita k številnim degenerativnim obolenjem, slabitvi osnovnih življenjskih funkcij in k prezgodnjemu staranju,” so še zapisali v zvezi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen