Dejan Židan odstopa z mesta predsednika Socialnih demokratov, prihaja enako ali še bolj radikalna Tanja Fajon

8

Stranka Socialni demokrati je na svojem Twitter profilu objavila novico, da se po šestih letih z mesta predsednika njihove stranke poslavlja Dejan Židan.

V času predsedovanja stranki je bil Dejan Židan tudi predsednik Državnega zbora, kjer je bil od mnogih označen za nesposobnega, stranko pa je radikaliziral v odnosu do komunistične revolucije in je bil z najbolj zagrizenimi zagovorniki rdeče zvezde reden udeleženec prireditev ob obeležjih po slovenskih gozdovih in drugih krajih po Sloveniji.

Do volilnega kongresa ga bo zamenjala evropska poslanka Tajna Fajon, ki se po svojih radikalnih stališčih do revolucionarnega boja od Židana ne razlikuje. Nazadnje smo ju lahko skupaj gledali, ko sta se poklonila Borisu Kidriču, znanemu po ukazih za likvidacije drugače mislečih.

Podrobno: Predsedstvo SD je do naslednjega kongresa stranke za predsedujočo soglasno imenovalo dozdajšnjo podpredsednico in evropsko poslansko Tanjo Fajon, je stranka sporočila na Twitterju. Fajonova bo vodenje SD prevzela po današnjem odstopu Dejana Židana s čela stranke, ki jo je vodil šest let.

Podrobnejša pojasnila je pričakovati v izjavi za medije po današnji seji predsedstva SD ob 17. uri.

Židan je svojo politično kariero začel kot kmetijski minister v vladi Boruta Pahorja leta 2010. Odtlej je kot kmetijski minister sodeloval še v vladah Alenke Bratušek in Mira Cerarja.

V strankini hierarhiji se je hitro povzpel. Na kongresu junija 2012, ko je bil za predsednika SD izvoljen Igor Lukšič, je Židan postal eden od štirih podpredsednikov. Maja 2014 pa je položaj kot začasni predsedujoči stranki prevzel po neuspehu SD na evropskih volitvah, januarja 2015 pa ob podpori nekaterih vidnih članov vajeti v stranki prevzel s polnim mandatom.

Na zadnje parlamentarne volitve leta 2018 je stranko popeljal s programom Samozavestna Slovenija. Z njim so se osredotočali na odpravo neenakosti, odprto in stabilno gospodarstvo ter vlaganje v ljudi. Po volitvah je SD vstopila v vlado Marjana Šarca, Židanu pa je pripadla funkcija predsednika državnega zbora. Po imenovanju novega predsednika DZ Igorja Zorčiča je sedel v poslansko klop.

Št. komentarjev: 8
 1. Hit pravi

  Čegevarasta Fajonka bo ZKS truplo dokončno spravila iz DZ. Vnaprej ji hvala. Dobra novica!

 2. linke pravi

  nič več svinjskih polovic, od sedaj naprej samo sljadoljed in bakljav

 3. bruh pravi

  slika pokaže vso svinjsko smrdečo bedo naših slovenistanskih post-komunističnih levićarjev in levičark…..vedno zagovorniki klanja drugače mislečih, komunističnih zločincev in totalitarnih nedemokratov….slovenski levičar je vedno nestrpen in nezrel demokracije…to je to, vse ostalo je sprenevedanje…ajd

 4. aco pravi

  To je dokončen propad SD – hvala bogu!

 5. bruh pravi

  zagovornica komunističnega klanja drugače mislečih, tudi otrok, kućanova mafijsko pokorna smrdeča svi nja, naša tipična kao post-komunstićna levićarka, na plačilni listi soroša, od vedno divje nestrpna in sovražna ženska, seveda sterilna in ogabna, seveda bivša kao neodvisna in nestrankarska NOVINARKA na RTV…… in seveda totalno nesposobna in nespoštljiva do vseh drugače mislečih…….ajd….. v slovenistanu bo kar precej priljublejna pri toćno določeni populaciji…ajd

  najbolj smešno pa bo to, da bo ta kućanova smrdeća svi nja velijo tulila o kao demokraciji in sanjala ponovno enopartijsko totalitarno zločinsko slovenijo…..kot je na veliko tulila in prepričevala, da je kot NOVINARKA popolnoma neodvisna in nestrankarska….ajd….. v bandi 571 je možno, da je tudi ona….saj je bil tudi serpentinšek..ajd

 6. raft pravi

  Dejan Židan se poslavlja od vodenja SD, odslej bo v stranki glavna Tanja Fajon
  ——————–
  Za Slovence in Slovenijo je najbolje, da crkneta oba.

 7. raft pravi

  Nekdanji predsednik SD Igor Lukšič: Tanja Fajon ni material za mesto predsednice vlade!
  ————————-
  Igore, tvoja Tanjica je jalova. Pa neče to tebe barem tako sjeb-ati, da je ne voliš? Pa vi ste ista đubrat.

 8. Hit pravi

  Na tvs jokajo, Šarec, Fajona, Mesec, postarana dobermanka Lenka,; Zmago pa korekten; sm mislu da se bo Starička opravičla Janši za 30 let napadov tvs nanj, pa sama raje izigrava nedolžno žrtev, kva češ Kadunc ovca, ..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen