Čez 300 milijonov evrov kapitalskega primanjkljaja, a vseeno padlo pet kazenskih ovadb proti nekdanjemu vodstvu Gorenjske banke!

6

Proti nekdanji upravi Gorenjske banke pod vodstvom Gorazda Trčka je padlo pet kazenskih ovadb, tudi tiste, ki jih je spisala Banka Slovenije. Le še v enem primeru se čaka odločitev višjega sodišča na pritožbo tožilke, poroča današnje Delo. V Banki Slovenije postopkov drugih organov ne komentirajo.

PREBERITE ŠE TO: Logar evropskemu komisarju Reyndersu: Slovensko pravosodje je bilo nedosledno v zadevi “pranja itanskega denarja” in neučinkovito v sodnih zadevah glede bančnih goljufij!

Proti nekdanji upravi Gorenjske banke je dva kazenska postopka sprožila Banka Slovenije, oba sta pravnomočno končana. Padle so tudi tri druge ovadbe.

Trček je v času, ko je vodil Gorenjsko banko, podpisal ugovor Banki Slovenije zaradi nerealne višine izračunanega kapitalskega primanjkljaja. Tuji revizorji so ji namreč naračunali potencialni kapitalski primanjkljaj, ki je presegal 328 milijonov evrov, uprava pa ga je zavrnila, temu pa so sledile ovadbe.

Proti upravi, v kateri sta bila še Srečko Korber in Tilen Zugwitz, so v Banki Slovenije sprožili tudi postopek trajnega odvzema licence, vendar uprava ni čakala na njegov izid, temveč je sama odstopila.

Št. komentarjev: 6
 1. raft pravi

  Čez 300 milijonov evrov kapitalskega primanjkljaja, a vseeno padlo pet kazenskih ovadb proti nekdanjemu vodstvu Gorenjske banke
  ———————-
  Ko bodo padli sodniki, ki sodijo v imenu ljudstva proti ljudstvu, bo Slovenija zadihala s polnimi pljuči.

  1. Re gornjemu pravi

   Tako je!

 2. raft pravi

  Nikola Tesla je Hrvat! Nikola Tesla je Srb!

  Dolgotrajna polemika o identiteti izumitelja je v času predsedovanja Hrvaške prešla na evropsko raven.
  ———————-
  Tesla ni ne srbski niti hrvaški priimek. Rodil se je v burnih časih vojn in vojaških migracij. Sicer pa ne vem, zakaj toliko prahu od nečesa, kar se je naučil ( ali pa ukradel ) na Dunaju )?

 3. raft pravi

  Aleksandra Pivec potrdila, da z Janezom Janšo zelo dobro sodelujejo, proti izstopu iz vlade tudi celotna poslanska skupina Desus!
  —————–
  Počasi vendar zanesljivo se gradi krog pametnih, poštenih in do slovenskega naroda dobronamernih ljudi.

 4. raft pravi

  Video] V SDS predlagajo imenovanje Barbare Zobec za ustavno sodnico
  —————————
  Mene videz nekega človeka ni nikoli prevaral. To je ženska vredna zaupanja.
  B.T W: poglejte si slike rdečih kur-betin in boste nazorno videli o čemu govorim.

 5. haapy yack pravi

  hoj
  Nikola Tesla. Nikola Teslić. Zdaj je oboje. Po potrebi. Ping ponk.
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen