Biogen v pomoč Rdečemu križu Slovenije z donacijo v višini 43.000 EUR

0

Biogen Foundation, ki je del mednarodnega biotehnološkega podjetja s sedežem v Cambridgeu, Massachusetts in ima podružnico tudi v Sloveniji, je namenila približno 9 milijonov EUR za pomoč pri reševanju trenutnih potreb skupnosti in bolnišničnih sistemov po vsem svetu, ki so nastale zaradi posledic virusa COVID-19. Rdeči križ Slovenije je prejel 43.000 evrov.

Trenutno so prizadevanja Fundacije Biogen v boju proti COVID-19 usmerjena v naslednje kategorije:

• Razširitev in zagotavljanje dostopa do testiranja;

• Zmanjšanje obremenitev zdravstvenega sistema in zdravstvenih delavcev;

• Zagotavljanje hrane in potrebščin za naše najbolj ranljive populacije.

Podružnice Rdečega križa po Evropi, vključno s Španijo, Italijo, Francijo, Poljsko, Nemčijo, Švico in Združenim kraljestvom, uporabljajo sredstva Biogen Foundation za podporo bolnišnicam, zdravstvenim in socialnim storitvam ter javnim službam za nujne primere, medtem ko si prizadevajo za iskanje novih načinov zdravljenja in omejevanja virusa COVID-19.

”Zaradi virusa smo prizadeti vsi. Vemo, da je veliko ljudi, ki se soočajo s skrajnimi finančnimi težavami in da so zdravstveni delavci ter ustanove obremenjeni. Veseli smo, da lahko pomagamo. Rdeči križ Slovenije je le ena od številnih nevladnih organizacij, ki bodo prejele donacijo Fundacije Biogen in bodo lahko pomagale slovenskim zdravstvenim delavcem in ranljivim skupinam, ki jih je prizadela pandemija virusa COVID-19. Smo podjetje, ki trdno verjame v solidarnost in družbeno odgovornost,” poudarja Nataša Jenčič iz Biogena.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen