Biden obljubil, da v primeru zmage ne bo pomilostil Trumpa, če bo ta obsojen

1

Ameriški demokratski predsedniški kandidat Joe Biden je na virtualni javni tribuni televizije MSNBC v četrtek zvečer volivcem obljubil, da v primeru zmage na predsedniških volitvah ne bo pomilostil Donalda Trumpa za nobeno morebitno dokazano kaznivo dejanje.

Biden je glede možnosti pomilostitve predsednika Trumpa odgovarjal na vprašanje volivca, ki ga je zanimalo, ali bo morda storil nekaj podobnega kot Gerald Ford, ki je v imenu zdravljenja naroda po aferi Watergate pomilostil Richarda Nixona. “Absolutno se zavežem. To ni niti vprašanje. Poglejte, pravosodni minister ZDA ni predsednikov odvetnik. Je odvetnik ljudstva,” je odgovoril Biden.

Demokrati Trumpu očitajo vrsto kaznivih dejanj in republikanca v primeru poraza na volitvah čaka več preiskav kot kateregakoli nekdanjega predsednika ZDA v zgodovini. Za zdaj se težavam izmika s tem, da uživa zaščito republikanske podpore v senatu in pravosodnega ministra Barra. Manipulacija ministrstva v politične namene je več kot verjetna možnost preiskave Trumpa in Barra, če na volitvah zmaga Biden.

Barr je februarja posredoval za nižjo kazen, ki so jo zvezni tožilci predlagali sodišču po obsodbi Trumpovega newyorškega zaveznika Rogerja Stona zaradi oviranja kongresa, laganja in groženj priči. Minuli teden pa je Barr tožilcem naročil, naj odstopijo od pregona nekdanjega svetovalca za nacionalno varnost ZDA Michaela Flynna, ki je lagal preiskovalcem o stikih z ruskim veleposlanikom.

Okrog 2000 nekdanjih uslužbencev pravosodnega ministrstva ZDA je zato zahtevalo, naj Barr odstopi s položaja. Biden je v četrtek potarnal, da takšne “prostitucije predsedniškega položaja” v ZDA še niso videli. “Predsednik ne more naročiti pregona ali se odločiti za odstop od pregona. To ni predsednikova vloga, ampak je odstop od dolžnosti,” je dejal Biden.

Število komentarjev: 1
  1. linke pravi

    Biden nimam značaja, nimam karizme, on lahko samo kavo postreže in je sluga pokorni.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen