Anarhisti-biciklisti odšli “z balkonov na kolesa” in masovno ogrožali varnost v prometu!

14

Središče Ljubljane je okoli 19. ure zavzelo okoli tisoč kolesarjev protestnikov, ki so z glasnim vzklikanjem izrazili nezadovoljstvo z ukrepi vlade v času epidemije covida-19. Kolesarji so pod sloganom “z balkonov na kolesa” na petem zaporednem petkovem protestu vzklikali proti vsakodnevnemu kratenju svoboščin in zahtevali odstop vlade. Manjši protesti so potekali tudi v Mariboru in drugih slovenskih mestih.

Protestniki so v prestolnici zapeljali mimo poslopja državnega zbora. Mirne proteste, ki jih je organizirala Anarhistična pobuda Ljubljana in še 23 drugih skupnosti in nevladnih organizacij, so spremljali policisti.

Organizatorji protestov so bili sami proračunski priskledniki: očitno imajo preveč časa in denarja…

Anarhisti-biciklisti bi seveda lahko protestirali proti resnim anomalijam v državi kot je opozorila uporabnica Twitterja, a se tako ve, da so oni že po “defaultu” proti desnim vladam.

“Shod še poteka, zato uradnih podatkov ne morem dati, se je pa po približni oceni zbralo okoli 1000 kolesarjev. Kar se tiče prometa, smo zaradi varnosti vseh udeležencev zaprli nekaj ulic, da ne bi prišlo do prometnih nesreč,” je dejala tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Aleksandra Golec. Dodala je še, da je bil prvi protest opoldne v Ljubljani prijavljen, večerni pa ne. Policisti trenutno niso izvedli še nobenih ukrepov, a nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo oziroma obvestili zdravstveni inšpektorat.

Protestniki sicer opozarjajo, da oblast in kapitalizem ponujata zgolj izkoriščanje in zatiranje, sami pa želijo med ljudmi vzpostaviti vzajemno pomoč, solidarnost in antiavtoritativnost.

“Letošnji prvi maj označuje začetek novega vala ekonomske in socialne krize, ki je nastopila kot posledica boja proti globalni pandemiji koronavirusa. Odgovor te, pa tudi vseh prejšnjih in prihodnjih vlad na krizo je predvidljiv proračunski rezi, zategovanje pasu, ropanje ljudi na račun preživetja bank, uničevanje okolja za dobiček peščice, represija, populizem, zatiranje vseh drugače mislečih in kratenje svobode,” so zapisali na Facebooku.

Že opoldne se je sicer pred DZ po podatkih policije zbralo precej manj, okoli 100 ljudi, zaradi kršenja javnega reda in miru pa so policisti sprva pridržali in nato izpustili organizatorja protesta, predsednika Gibanja Osveščeni prebivalci Slovenije Ladislava Troho. Kot je gibanje zapisalo na Facebooku, je vlada njihovo prvo zahtevo s sprostitvijo gibanja med občinami že izpolnila. Še vedno pa zahtevajo, da vlada takoj nepreklicno odstopi.

Št. komentarjev: 14
 1. bruh pravi

  Bruh pravi Pred 7 dnevi…ponavljam:

  ta stari pravijo, da so leta 2000 bajukovo vlado rdeči mafijski pra sci in svi nje napadali čisto vsak dan , preko vseh medijev, čisto vsak novinar je dnevno pljuval in lagal, prav enako parapolicija in kućanovi mafijski podsistemi, vseh sedem mesec je bajuk moral dnevno poslušati kruljenje teh naših post-komunističnih ZLOČINSKIH levičarjev…….vse to le da so se vrnili rdeči kućanovi mafijski pra sci in svi nje ponovno na oblast…… ko se je vrnil ogabni in smrdeči rdečuh drnovšek je bilo pa takoj vse mirno….enako so počeli v letih 2004 -2008, takrat je rdeči mafijski komunistični zločinec kućan moral organizirati kar čisto mafijski konstrukt (znoraj EUope:…. , mislim, da je le v slovenistanu mafija čisto legalizirana in ima pod seboj sodnike, tožilce, policaje. itd…, da o bandi 571 niti ne govorimo..navadni ogabni nestrpni levičarski aktivsti ) …..o mafijsko vodenih in organiziranih kao vstajah leta 2012 pa ne bi zgubljal besed….tam so sodelovali le najbolj svi njski in smrdeči mafijski ljudje..na ulicah kot v studiju rtv in pop….. edini mafijač ljubljanković seveda s tem ni imel težav……ajd….. sedaj bo isto….. pričakujte si naval po medijih, fb…kjer bo uradno 70.000 zainteresiranih….v resnici pa vedno istih 25.000 najbolj mafijsko ideološko pogojenih enoumno vzgojenih nestrpnih rdečih pra sev in svi nj…..in torej nič novega pod krvavordečim mafijskim kućanovim nebom…. zločinci in mafijači so bili in to bodo ostali…..
  slovenisatanski levičar je pač tak…vedno..nedemokratičen, izredno ideološko nestrpen, enoumno vzgojen in prepričan, vedno sistemsko mafijasko pokoren in volilno discipliniran smreči rdeči pra sec ali svi nja…vedno…ko razumete to dragi drugače misleči, je ćivljenje veliko lepše….oni so taki pač..koliko dokazov še potrebujete….
  slovenski levičar kot levičarka je vedno zverinsko nestrpna , mafijsko pokorna, nedemokratična smrdeća žival…vedno…ajd

  1. Stanko pravi

   Ja seveda, saj je bil emigrant. Vprašajte Hojsa, ali bi ga spustil v SLO, begunca argentinskega.

 2. lepena pravi

  Zapohanci in delomrzneži! Vse takoj skinit iz proračuna!

 3. bruh pravi

  in tudi glede tega mafijsko organiziranega kao protesta….ponavljam, kar je veljalo za prejšnjega…ajd…
  l
  Bruh pravi Pred 6 dnevi
  že po obrazu vidiš kakšen jugokomunajzerski nestrpni potencilano zločinski smrdeči iztr ebki so…čisto vsak od njih…velikanska večina ima delovno mesto , ker so opranoglavi totalno mafijsko zvesti kućanovi smrdeči pra sci in svi nje….seveda bodo vedno, kot vsi kućanovi mafijsko zvesti komunajzerski smrdeči pra sci in svi nje, divje cvilili in krulili, da kot posrani smrdeči pra sci in svi nje , se borijo za kao svobodo, poštenost, proti korupciji (oni… prav oni, najbolj politično/ideološko/mafijsko pokorni in zvesti volivci enopartijske , divje nestpne, rdeče sistemsko mafijske ljubjankovine …ajd) in za demokracijo…..oni, prav oni, dediči komunistićnih klavcev in zagovorniki enoumja, enopartijstva in divji sovražniki drugače mislečih , prav oni o demokraciji in najbrž celo o pluralnosti….ni kaj, ni ga bolj neumnega in opranoglavega od čisto vsakega smrdečega pra sca ali svi nje kot je povprečen in tipičen smrdeči rdeči jugoljubljanković in slovenski levičar levičarka..….ajd……
  če bi imel to nesrečo, da bi živel v tej smrdeči sistemsko mafijski in NESTRPNI rdeči vu ko je bini od ljubljankovine , bi te dni vprašal kakšnega s komunističnim virusom, da se veliko druži z njimi…ajd….

 4. Dbuser pravi

  Očitno vedo, da jim nihče nič ne bo naredil in bodo izzivali naprej. Ali so jim policaji tudi vodo in sendviče dali? Zame kot državljana, ki spoštujem predpise, je neukrepanje policije ponižujoče in žaljivo.Koliko se je danes na novo okužilo s COVID19?

 5. Hit pravi

  Rdeča drhal bi morala razgrajat v Murglah in pri Semoliču.

 6. bruh pravi

  je pa zanimivo, da v enoumni enopartijski mafijski smrdeči rdeči ljubljankovini policija med 1000-imi rdečimi levičarskimi podivjanimi krulečimi pra sci in svi njami na kolesih , najde in pripre le enega….kao desničarja trohico….ahahahahah….

 7. raft pravi

  Policija, opravite svoje delo, da ga ne bo namesto vas ulica. Ko bo zasmrdelo po smodniku bo prepozno.

  1. Re gornjim pravi

   Če bo zasmrdelo bo po dr..eku. Komentatorji iz kleti?

 8. Re gornjim pravi

  Če bo zasmrdelo bo po dr..eku. Komentatorji iz kleti?

 9. Johan pravi

  Ne podpiram jih, samo tako izrazoslovje, kot uporabljate za njih kaže vašo kulturno raven

  1. bruh pravi

   moj zgled je stara smrdeča komunjazerska makaropićka….naš uradni kulturni standard, mar ne?…ajd

 10. sinclair pravi

  Ne mažite si rok z nahujskanimi ljudmi. Da nekoga lahko nahujskaš mora imeti nizek IQ in nič življenjskih izkušenj. Pri tem so prepričani, da mislijo s “svojo glavo”. Pogubna kombinacija za takega človeka.
  Kačo bo potrebno uloviti pri glavi.

 11. Milč pravi

  Po koncu sta se pa še dva udeležena pijančka zaletela, pa smo spet imeli stroški z njimi, vidite, taka golazen protestira, pijaci, lenuhi, nevladniki, sami peisesanci na državne jasli.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen