Analiza britanske NHS: Tekma Liverpool – Atletico zaradi širjenja koronavirusa vzrok za 41 smrtnih žrtev!

0

Analiza podatkov britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS) je odkrila, da je povratna tekma osmine finala lige prvakov med Liverpoolom in Atleticom, ki sta jo kluba odigrala 11. marca na Anfieldu, zaradi novega koronavirusa povzročila smrt 41 ljudi, je objavil Sunday Times.

Tekmo so v Liverpoolu odigrali pred 52.000 gledalci, 3000 jih je prišlo iz Madrida.

Španija je imela takrat šestkrat več okuženih ljudi kot Velika Britanija, v času tekme so mnoge tovarne, šole in restavracije v Španiji že zaprle svoja vrata.

NHS meni, da je prihod 3000 navijačev Atletica povzročil širjenje okužbe v mestu in okolici. Angleži sicer pravijo, da je težko stoodstotno oceniti točno število tistih, ki so se na tekmi okužili in nato okužbo prenesli med člane družine in prijatelje, a pravijo, da tekme ne bi smeli odigrati. To je prejšnji mesec izjavil tudi župan Madrida Jose Luis Martinez-Almedia.

NHS in Edge Health sta v svoji analizi zdravstvenih podatkov prišla do zaključka, da je bil v širjenju virusa usoden tudi festival v Cheltenhamu, na katerem se je zbralo 250.000 ljudi. Po podatkih Edge Healtha je Cheltenham povzročil 37 smrtnih žrtev.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen