Ameriška zvezna država Georgia uvedla preiskavo tožilcev, ki niso preiskali smrti temnopoltega tekača

1

Pravosodno ministrstvo ameriške zvezne države Georgie je v torek uvedlo preiskavo lokalnih tožilcev, ki niso uvedli preiskave smrti temnopoltega Ahmauda Arberyja v obmorskem mestu Brunswick pred dvema mesecema, ko sta ga do smrti ustrelila belopolta oče in sin z izgovorom, da sta se branila pred nasilnim vlomilcem.

Pravosodni minister Georgie Chris Carr je za preiskavo zaprosil državni preiskovalni urad GBI in zvezno pravosodno ministrstvo oziroma FBI. Gregoryja in Travisa McMichaela so aretirali šele minuli teden po objavi videoposnetka, ki kaže kako sta 25-letniku konec februarja pripravila zasedo s svojim poltovornjakom, ga napadla in ustrelila. Arbhery se je skušal braniti, vendar proti dvema oboroženima ni mogel veliko.

Lokalna tožilka v Brusnwicku Jackie Johnson je branila ravnanje svojega urada, ki je bilo minimalno, ker je starejši McMichael do upokojitve lani delal pri njih kot preiskovalec. Zaradi tega se je morala nemudoma izločit. Johnsonova odločno zanika, da bi kdorkoli iz njenega urada policiji povedal, da je bila ustrelitev upravičena oziroma, da bi policiji odsvetoval preiskavo.

Sama je nemudoma poklicala kolega tožilca v sosednjem okrožju Waycross Georga Barnhilla in ga zaprosila, naj prevzame primer oziroma svetuje policiji njenega okrožja Glynn. Pravosodni minister Georgie Carr je potem štiri dni po incidentu določil Barnhilla za prevzem primera. Carr trdi, da mu ni nihče povedal, da je Barnhill vmes že svetoval policiji okrožja Glynn, da ni razloga za aretacijo in pregon.

Barnhill je sklenil, da sta možakarja zasledovala osumljenca za vlome in sta ga nameravala pridržati do prihoda policije, kar je v skladu z zakoni Georgie, zato ni videl razloga za pregon. Barnhill se je potem 7. aprila še sam izločil in primer je prevzel tožilec iz sosednjega Hinesvilla Tom Durden, ki ga je imel v predalu do pojava videoposnetka. Carr mu je v ponedeljek primer odvzel in ga predal tožilki okrožja Cobb v Atlanti Joyette Holmes, ki je temnopolta.

Število komentarjev: 1
  1. haapy yack pravi

    hoj
    Kdo pa je naročil in spustil virus pa jih nič ne briga.
    boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen