V Londonu zaradi covida-19 umrla 28-letna noseča medicinska sestra, dojenčka uspeli rešiti

1

Dojenčku noseče medicinske sestre, ki je umrla zaradi Covida-19, gre hvala bogu zelo dobro, potem ko je bil rojen z nujnim carskim rezom, je v četrtek za CNN povedala tiskovna predstavnica britanske nacionalne zdravstvene službe (NHS).

28-letna Mary Agyeiwaa Agyapong, ki je delala v univerzitetni bolnišnici Luton in Dunstable, severozahodno od Londona, je bila sprejeta v bolnišnico 7. aprila, potem ko je dva dni prej bila pozitivna na novi koronavirus.

28-letnica je umrla v nedeljo 12. aprila , je v izjavi za javnost v sredo potrdila fundacija Bedfordshire Hospitals NHS Foundation Trust . Medicinska sestra je pet let delala v bolnišničnem sistemu.

Vsaj 27 delavcev iz krovne NHS je umrlo zaradi koronavirusa, je v četrtek v intervjuju za BBC povedal britanski zdravstveni minister Matt Hancock.

V Veliki Britaniji je zaradi koronavirusa umrlo več kot 13.700 ljudi, več kot 100.000 pa jih je pozitivnih, je ocenila vlada Združenega kraljestva.

David Carter, izvršni direktor Bedfordshire Hospitals NHS Foundation Trust, je smrt 28-letne medicinske sestre potrdil “z veliko žalostjo”.
“Mary je tu delala pet let in je bila zelo cenjena in ljubljena članica naše ekipe, fantastična medicinska sestra in odličen primer tega, za kar stojimo v tej ustanovi,” je dejal Carter.

“Po testiranju 5. aprila je bila pozitivna in 7. aprila je bila sprejeta v bolnišnico. Naše misli in najglobje sožalje so z Maryino družino in prijatelji v tem žalostnem času. Prosimo, da spoštujete zasebnost družine v tem času,” je še dodal.

Več kot 117.000 funtov (približno 146.000 dolarjev) je bilo v roku 24 ur podarjenih za stran GoFundMe, ki je bila ustanovljena za podporo možu in otroku preminule Mary, čeprav je bil osnovni cilj, da se zbere 2.000 funtov (približno 2.500 dolarjev).

Agyapongova – znana tudi kot Mary Mo – je bila “blagoslov za vse, na katere je naletela, njena ljubezen, skrb in iskrenost pa bodo nenadomestljivi,” piše v izjavi na spletni strani za zbiranje sredstev.
Catherine Clewes, ki je darovala, je dejala, “da si ne bi želela boljšega mentorja pri prijavi. Pomagala si oblikovati medicinsko sestro, katera sem postala.”
Drug donator je opisal preminulo medicinsko sestro kot “zelo ljubečo osebo”, “zlomila nam je srca, ko smo prejeli novico” in dodal “hvala Mary za tvoj nasmeh, za tvojo moč.”

Število komentarjev: 1
  1. Gabi pravi

    Zelo žalostna zgodba, a ugaslo življenje je podarilo novo življenje…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen