Število smrtnih žrtev covida-19 v Sloveniji naraslo na 30, skupaj okuženih 1021

1

V nedeljo so v Sloveniji potrdili 24 dodatnih okužb z novim koronavirusom, opravili so 489 testiranj. Umrla sta še dva bolnika, tako da se je skupno število smrtnih žrtev v državi povzpelo na 30. V bolnišnicah se je v nedeljo zdravilo 114 ljudi, od tega 30 na intenzivnih oddelkih, so danes sporočili z urada vlade za komuniciranje.

Z dodatnimi potrjenimi okužbami je število okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji preseglo tisoč, skupaj je bilo do konca dne v nedeljo potrjenih 1021 okužb.

Do vključno nedelje so v državi opravili 28.253 testiranj, iz bolnišnic so v nedeljo odpustili štiri ljudi.

V soboto je bilo v bolnišnicah manj bolnikov, skupaj 108. Od tega so jih 31 zdravili na oddelkih za intenzivno nego. Opravljenih je bilo 655 testiranj, število okuženih pa se je povzpelo za 20.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je bilo v nedeljo po podatkih z njihove spletne strani hospitaliziranih 51 okuženih bolnikov. Od tega so jih 37 hospitalizirali na oddelkih in 14 v enotah intenzivne nege.

V UKC Maribor se je znova nekoliko povečalo število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19. Teh je bilo v nedeljo 31, kar je štiri več kot v prejšnjih dneh. V intenzivni enoti je še vedno deset bolnikov. Edini smrtni žrtvi so zabeležili prejšnji teden. Zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov je preventivno v domači izolaciji 30 zaposlenih v UKC Maribor, nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih niso zaznali.

V celjski bolnišnici so imeli zjutraj hospitaliziranih 19 bolnikov, od tega pet oseb v enoti intenzivne terapije, enega bolnika pa so odpustili v domačo oskrbo, je bolnišnica danes sporočila prek Twiterja. V zadnjih 24 urah je tako število hospitaliziranih bolnikov v celjski bolnišnici poraslo za dva, medtem ko se število hospitaliziranih na intenzivni negi ni spremenilo.

Najnovejši podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje kažejo, da jih med tistimi, ki so jim potrdili navzočnost koronavirusa, največ ali 317 prihaja iz osrednjeslovenske regije. Sledi savinjska regija z 223 potrjenimi primeri, 109 jih je iz jugovzhodne Slovenije, 80 iz pomurske, 80 iz podravske, 65 iz gorenjske, 39 iz koroške, 29 iz primorsko-notranjske, 22 iz zasavske, 20 iz goriške, 19 iz obalno-kraške in 10 iz posavske regije.

Največ ali 194 okužb je potrjenih v ljubljanski občini, sledijo Šmarje pri Jelšah s 137, Metlika s 53 ter Ljutomer s 47 potrjenimi primeri. Do nedelje je bil tako vsaj en primer okužbe potrjen v 141 ali v 67 odstotkih slovenskih občin.

Med pozitivnimi na covid-19 je 468 moških in 553 žensk. Največ okuženih moških je v starostni skupini med 55 in 64 letom starosti, največ žensk pa v skupini med 45 in 54 letom starosti, še kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Število komentarjev: 1

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen