Različne obveščevalne informacije o Kimu. Ene: po operaciji srca je v kritičnem stanju, druge: kmalu se bo pojavil v javnosti

1

Kitajska je v Severno Korejo poslala delegacijo za svetovanje glede severnokorejskega voditelja, 36-letnega Kim Jong-una. Kot so povedali dobro obveščeni viri, so v delegaciji tudi zdravniki. V zadnjih dneh se v svetovnih medijih vrstijo različna poročila o Kimovem zdravstvenem stanju. Po navedbah nekaterih naj bi bilo njegovo zdravstveno stanje slabo, celo v kritičnem stanju.

Delegacija pod vodstvom visokega člana oddelka kitajske komunistične partije za mednarodne zveze je iz Pekinga v Severno Korejo odpotovala v četrtek, sta povedala dva neimenovana vira, na spletu poroča tiskovna agencija Reuters.

Oddelek komunistične partije in kitajsko zunanje ministrstvo zadeve zaenkrat nista komentirala.

Ameriška mreža CNN je ob sklicevanju na neimenovanega ameriškega uradnika v ponedeljek poročala, da ima Washington obveščevalne informacije, da je severnokorejski voditelj v kritičnem stanju po operaciji srca.

Južnokorejski spletni časnik Daily NK, ki se osredotoča na novice iz Severne Koreje, je ob tem navajal, da je imel Kim operacijo srca ali ožilja 12. aprila. Po operaciji so ga premestili v njegovo vilo, kjer okreva.

Ameriški predsednik Donald Trump pa je v četrtek poročila, da je severnokorejski voditelj v slabem zdravstvenem stanju, označil za napačna.

Vir v Južni Koreji je v petek za Reuters dejal, da imajo obveščevalne podatke, da je Kim živ in da se bo verjetno kmalu pojavil v javnosti. Vir Kimovega trenutnega stanja in domnevnega sodelovanja Kitajske ni želel komentirati.

Število komentarjev: 1
  1. Hit pravi

    99 & njegovih Korejcev mu želi smrt. Tako je to s serjskimi morilci in krvavimi režimi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen