Počivalšek: Po velikonočnih praznikih lahko začnejo delati vulkanizerji in avtomehaniki, za njimi na vrsti odpiranje prodajaln s tehničnim blagom

0

Na današnjem sestanku delovne skupine za zajezitev posledic epidemije so po besedah gospodarskega ministra Zdravka Počivalška predlagali postopno dodajanje izjem pri prodaji. Po velikonočnih praznikih bodo lahko najprej delo začeli vulkanizerji, avtopralnice in avtomehaniki. Pozneje načrtujejo postopno odpiranje prodajaln s tehničnim blagom.

“Spremljamo epidemiološko sliko in splošno stanje, pri vsakem posamezniku pa je, da dosledno upošteva pravila Nacionalnega inštituta za javno zdravje,” je na današnji novinarski konferenci vlade dejal Počivalšek ter napovedal sproščanje nekaterih storitvenih dejavnosti.

Pozneje načrtujejo tudi sproščanje prodajaln, ki pretežno prodajajo tehnično blago, kamor po ministrovih navedbah uvrščajo na primer belo tehniko in pohištvo.

Minister je spregovoril tudi o dobavi zaščitne opreme. “Ta trenutek razpolagamo z dovolj zaščitne opreme, pa tudi do sedaj skladišče nikoli ni bilo prazno,” je poudaril. Na vprašanja glede slovenskih posrednikov pri dobavi zaščitne opreme pa je med drugim zatrdil, da ne bo dovolil, da bi se na škodo slovenskih davkoplačevalcev zlorabljala javna sredstva in okoristili vojni dobičkarji.

Med drugim je tudi povedal, da je Slovenija v okviru skupnega javnega naročila EU naročila 300 ventilatorjev in nekaj milijonov mask, informacij o dobavi pa še ni.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen