Jennifer Grey oziroma “Baby” iz kultnega filma Dirty Dancing praznovala 60. rojstni dan

0

Filmska igralka Jennifer Gray je 26. marca praznovala 60. rojstni dan. Zvezdnica kultnega filma Dirty dancing, kjer je igrala Baby Houseman je danes videti precej drugače kot takrat, ko je bila na vrhuncu svoje slave. Po več plastičnih operacijah je skoraj izginila iz Hollywooda, vendar to še ne pomeni, da je popolnoma pozabljena.

Jennifer se je rodila in odraščala v New Yorku in je hči oskarjevca Joela Greya ter plesalke in igralke Jo Wilder. Kot majhna deklica je hodila na plesne ure in obiskovala igralske tečaje ter dobila prvo vlogo v reklami.

Pri 23 letih se je Grayeva pojavila v svojem prvem filmu, romantični drami “Reckless.” Po tem je zaigrala v filmih “The Cotton Club” in “Rdeča zora”, kjer je spoznala igralskega kolega Patricka Swayzeja, s katerim je pozneje zaigrala v enem najbolj priljubljenih filmov vseh časov.

Umazani ples so posneli s šestmilijonskim proračunom in po vsem svetu zaslužili 214 milijonov dolarjev. Ta plesni film je postal prvi film na svetu, ki je bil prodan v več kot milijon izvodih na videokasetah. Ponovna izdaja deset let pozneje je filmu samo še povečala priljubljenost in ta se prek DVD in BluRay nosilcev ni ustavila niti 33 let po snemanju tega filma.

Po filmu Dirty Dancing je Grayeva igrala v večih filmih, a njena slava je počasi bledela. Številni se strinjajo, da je dve leti po uspešnici začela delati velike življenjske napake, na primer, ko se je odločila za prvo plastično operacijo. Pozneje je dejala, da je kot zvezda vstopila v operacijsko sobo in iz nje prišla kot popolna neznanka. Kasneje je celo nameravala spremeniti ime samo zato, da bi lahko začela povsem novo kariero. Igralka je imela tudi zdravstvene težave, zdravniki so ji v nekem trenutku diagnosticirali raka, od katerega je na srečo okrevala.

Jennifer, Stella, Clark

Skozi leta so jo mediji povezovali s številnimi igralskimi kolegi, od Michaela J. Foxa, Johnnyja Deppa do Matthewa Brodericka, s katerim sta se dejansko družila, leta 2011 pa se je poročila z igralcem Clarkom Greggom. Še danes sta v srečnem zakonu in imata 18-letno hčerko Stello. Jennifer z družino živi v Los Angelesu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen