Epidemija novega koronavirusa se v Avstriji umirja, število bolnikov s covidom-19 na intenzivni negi že tri dni stabilno

0

Iz Avstrije danes poročajo o umirjanju razmer v zvezi z novim koronavirusom. Število bolnikov s covidom-19 na intenzivni negi je namreč že tri dni stabilno. Dopoldne jih je bilo 244. Upada tudi število trenutno okuženih. Doslej so sicer v Avstriji za covidom-19 umrli 204 ljudje, v soboto so zabeležili 18 smrtnih žrtev.

Danes dopoldne je bilo po podatkih avstrijskega notranjega ministrstva v bolnišnicah 1056 ljudi, od tega 244 na intenzivnih oddelkih. To število je skoraj nespremenjeno že tri dni, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Skupaj se je doslej z novim koronavirusom v Avstriji okužilo 11.767 ljudi, od tega jih je 2998 že ozdravelo. Trenutno je tako okuženih še 8565 ljudi, kar je tri odstotke manj kot v soboto, ko jih je bilo 8832.

Že drugi dan zapored je bilo novo število okužb nižje od števila ozdravljenih. Od sobote dopoldne do danes dopoldne so zabeležili 306 novih okužb, ozdravelo pa je 495 ljudi.

“Luč na koncu predora je vse močnejša, upanje raste – vendar še nič ni dobljeno! Zdaj je treba zdržati in se dosledno držati ukrepov,” se je na te spodbudne podatke odzval avstrijski minister za zdravje Rudolf Anschober. Sodržavljane je pozval, naj se tudi čez prihajajoče velikonočne praznike držijo navodil oblasti.

Iz Avstrije sicer še naprej poročajo o številnih kršitvah ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, ki so jih uvedli pred približno tremi tedni. Po navedbah tamkajšnjega notranjega ministrstva je policija od uveljavitve ukrepov zaradi kršenja pravil vložila okoli 16.400 prijav, od tega samo v soboto 1189. Največ kršitev je bilo na Dunaju, in sicer 529.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen