DS MNZ Franc Kangler na FB poziva javnost naj se izreče o podpori dodelitvi pooblastil SV za varovanje meje

8

Danes zjutraj se je po premoru na Facebooku oglasil državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler. Na začetku izrazi razočaranje nad nekaterimi mediji, ki zavajajoče poročajo da ljudje ne podpirajo dodelitve dodatnih pooblastil Slovenski vojski, da bi laže nudila pomoč policiji pri varovanju državne meje.

Gre seveda za uveljavitev 37.a člena Zakona o obrambi, ki ga je v parlamentarno proceduro poslala Vlada Republike Slovenije in je bil na Odboru za obrambo zaradi opozicijskih strank Liste Marjana Šarca, Socialnih demokratov in Levice zavrnjen, saj s svojimi glasovi niso zagotovili potrebne dvotretjinske podpore.

Facebook objavo, kjer lahko izrazite svoje mnenje in delite objavo, najdete na povezavi:

https://www.facebook.com/franc.kangler/videos/542003456443359/

Dogodki okrog obravnave v DZ in zavrnitev so naleteli na veliko zanimanje javnosti. Po dosedanjih odzivih sodeč bi lahko rekli, da velika večina podpira predlog vlade.

Št. komentarjev: 8
 1. Jože pravi

  Zahtevam da Janša takoj pošlje vojsko na mejo

 2. Rajko Gašparič pravi

  Vojska mora nemudoma na mejo!

  1. Irena bizjak pravi

   Vojake takoj na mejo!!!

 3. mirror pravi

  SV mora nujno na mejo, ne glede na kljubovalnost leve tranzicije. Ko bo prepozno, bomo žep za migrante. Avstrija jih ne bo vzela, Hrvaška pa tudi ne.

 4. Jože holcman pravi

  Vojsko rabimo na meji, ne v vojašnicah, in to z vsemi pooblastili.
  Nemčija, Ausrija…. imajo vojake že aktivirane.

 5. Hany pravi

  Slovenska vojska mora braniti Slovenijo in slovence ! Zato je usposobljena ( ne za pomaganju ?pri delih za predore in avtocest, groza) , če ni tako, je ne rabimo! Kako so lahko nekateri proti temu. Za mene so to IZDAJALCI SLOVENIJE !!! Pred sodišče z njimi!!!!

  1. Re gornjemu pravi

   Kaj si pa ti, ki niti pisati slovensko brez napak ne znaš?

  2. Meli pravi

   Slovenija sploh nima vojske niti svoje drzave….imamo pa placane vojake ki so ze zdavnaj razvrednoteni in zmanipulirani….Slovenci tudi drzave nimajo….imajo pa dvojno mafijo ….ta rdeco in pa ta belo….oboji so nas prodali in pa moralno in ekonomsko ubili….poglejte da so isti ljudje na oblasti ze 30 let….kaj vam ni jasno….da Jansa bo pa prinesel blagoslov….glupi i tupi narod…..pedri….kleceplazci….morilci….pedofili….fasisti….to so Slovenci in Slovenke….jaz sem po domace cefurka in sem dodobra spoznala to gnilo drzavo ki je mojo generacijo zadrogirala….jih naredila za pedre in za prostitutke…fujjjjj……golazen…..vse ste nam vzeli…..vse…..se bi pisala ampak slepcem ne nuca nic….sve se vraca sve se placa….vsak otrok ki je bil posiljen….prodan…..pujjjj gamad pedofilska….policijska in morilska drzava….

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen