Drugi val: Na Kitajskem največ novih okužb s covid-19 v zadnjih šestih tednih

1

S Kitajske danes poročajo o najvišjem številu novih okužb s covidom-19 v zadnjih šestih tednih. V zadnjem dnevu so namreč tamkajšnje zdravstvene oblasti zabeležile 108 novih okuženih s tem virusom, od njimi je bilo 98 prišlekov iz tujine.

To je najvišje dnevno število zabeleženih novih okužb z novim koronavirusom od 6. marca, ko so poročali o 143 novih okužbah, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kitajska zdaj usmerja prizadevanja v preprečitev drugega vala epidemije, ki se kaže predvsem pri državljanih, ki se vračajo iz tujine.

Peking je 28. marca prepovedal vstop tujcev na Kitajsko, a po poročanju državnih medijev potniki, ki prehajajo mejo iz Rusije, širijo covid-19 v obmejnem kitajskem mestu Suifenhe v severovzhodni provinci Heilongjiang. V tem mestu so do sobote potrdili okužbo pri okoli 300 ljudeh, med njimi jih sto ne kaže simptomov okužbe.

Pri najnovejših primerih, o katerih kitajska zdravstvena komisija poroča danes, je deset takšnih, ki so se prenesli lokalno. Od tega je sedem primerov v provinci Heilongjiang, trije pa v južni provinci Guangdong.

V slednji, kjer se nahaja metropola Guangzhou, se prav tako bojijo novega vala okužb. V tem mestu so zaščitni ukrepi po poročanju ameriške televizije CNN usmerjeni proti afriški skupnosti. Afričane naj bi izseljevali iz domov in jim preprečevali nastanitev v hotelih, tudi če pred kratkim niso bili v tujini. Kitajsko zunanje ministrstvo je v nedeljo sporočilo, da pričakuje od lokalnih oblasti v Guangzhouju, da bodo “zavrnile vse rasistične in diskriminatorne pripombe”.

Na Kitajskem so doslej zabeležili 82.160 primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega je 77.663 ljudi prebolelo bolezen, 3341 bolnikov pa je umrlo, navaja dpa.

Število komentarjev: 1
 1. haapy yack pravi

  hoj
  Žrtev v Wuhanu na Kitajskem
  je ogromn, poročajo viri CIA, ki so Wuhan po napadu skrivaj obiskali.
  Kitjac so doživel napad z biološkim orožjem, ki ni bil tako strašen. Uspešnejši je bil elektromagnetni napad z uporabo 5G in satelitov.
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen