Da virus ne bo izgovor uradnikov: O pomembnosti hitrega in učinkovitega črpanja evropskih sredstev tudi v času koronavirusa

0

Borut Hočevar v komentarju Da virus ne bo izgovor uradnikov piše o tem, da evropska komisija med pandemijo nadaljuje z izvajanjem dolgoročnih prioritet, med drugim tudi z razpisi, ki niso povezani s koronavirusom. Avtor upa na hitro in učinkovito črpanje evropskih sredstev v Sloveniji, saj jih bomo po koronavirusu še kako potrebovali.

“Izvedenci pričakujejo, da bodo sledili še drugi razpisi. Upamo, da jih slovenski uradniki ne bodo pričakali nepripravljeni in se pozneje izgovarjali na razmere v času covida-19. Prvi komentarji naših sogovornikov kažejo, da se utegne zgoditi prav to. A ne gre samo za uradnike. Čez čas bodo prišli razpisi, povezani z zelenim dogovorom. (…) Delo na domu v večini primerov prav nič ne ovira izdelave projektov za evropske razpise. Nasprotno, z drugačno organiziranostjo lahko ponekod priprave celo pospešijo, pravijo ljudje z izkušnjami s takšnimi projekti. Učinkovito in predvsem hitro črpanje evropskih sredstev doslej ni bilo slovenska odlika. Po koronavirusu pa bo pomembnejše kot kadar koli.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen