27-letna Angela, ki je bila okužena s koronavirusom, med komo rodila zdravo dojenčico

0

27-letna Angela Primačenko je svojo dragoceno dojenčico končno prijela v naročje. Nosečnico v 34 tednu nosečnosti, ki je bila okužena s koronavirusom, so v bolnišnici dali v umetno komo.

Ko se je zbudila iz kome, je bila njena punčka Ava stara 5 dni, vendar je še ni smela držati v rokah, dokler se spet ni testirala na koronavirus, test pa je tokrat bil negativen. V sredo, ko je hčerko končno držala v rokah, so jo zalile solze.

Angela in Ava: še ena zgodba v času pandemije koronavirusa, ki se je končala srečno.

“Jokam,” je objavila na Instagramu. “Našemu majhnemu sončku gre super!”
Primačenkova živi v ameriškem Vancouvru v zvezni državi Washington, državi, ki se je začela pojavljati na naslovnicah časopisov, ko se je v ZDA začela epidemija koronavirusa. Tukaj je bil 21. januarja sporočen prvi primer koronavirusa v državi, tukaj je prišlo do prve smrti v vsej državi in ​​tukaj je na začetku pandemije umrlo na desetine ljudi v domu za ostarele.

PREBERITE ŠE TO: V Londonu zaradi covida-19 umrla 28-letna noseča medicinska sestra, dojenčka uspeli rešiti

Kot mnogi, ki so se okužili s koronavirusom, je tudi Angela dobila značilne simptome – najprej je bil prisoten kašelj, ki se je stopnjeval do stalne vročine.
Družina jo je spodbujala, da se gre testirat in to je po dveh dnevih tudi naredila – test na koronavirus je bil pozitiven.

26. marca je Angela odšla v oddelek bolnišnice, kjer je bila zaposlena. Tri dni kasneje je bila že na ventilatorju.
“Ko si tako bolan, se boriš samo za svoje življenje,” je dejal Primačenkova. “V moji osredotočenosti ni bil strah, temveč samo na to, da se prebijem skozi.”
Medtem ko je v komi ležala v bolniški sobi , se je njena zdravniška ekipa več ur odločala, kako ravnati z bolnico v obdobju nosečnosti. Zdravniki so predlagali, da bi spodbudili porod, da bi tako pljuča dobila več prostora, telo pa več hranilnih snovi.

1. aprila je Angela vaginalno rodila zdravo deklico. Ko so naslednji dan njeno posteljo na kolesih z izčrpano Angelo peljali po hodnikih porodnišnice, ji je medicinsko osebje ploskalo in navdušeno vzklikalo. Izza bele maske za obraz se jim je nasmehnila.

Angela je odšla domov k možu in njuni 11-mesečni hčerki Emily, dojenčica Ava pa je še ostala v porodnišnici, ker so tudi njo testirali na koronavirus. Test je bil negativen. Tako se tudi mala Ava ta vikend odpravlja domov k svoji družini.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen