Vrgla je “klobuk v koruzo”: Amy Klobuchar odstopa iz predsedniške tekme v ZDA

0

Ameriška senatorka slovenskih korenin Amy Klobuchar je danes sporočila, da se ne bo več potegovala za demokratsko nominacijo za kandidatko na ameriških predsedniških volitvah. Svojo podporo bo namenila Joeju Bidnu, poročajo tuje tiskovne agencije.

59-letna senatorka je po navedbah ameriške televizijske mreže CNN že na poti v Dallas, kjer se bo pridružila predsedniški kampanji nekdanjega podpredsednika Bidna in z njim že drevi po krajevnem času skupaj nastopila. Tam naj bi tudi uradno odstopila od predsedniške tekme.

Klobucharjeva, ki je kandidaturo naznanila februarja lani, je umik napovedala tik pred demokratskimi volitvami predsedniškega kandidata v 14 ameriških zveznih državah naenkrat, ki so znane tudi kot supertorek, ter dva dni po volitvah v Južni Karolini. Tam je zbrala le tri odstotke demokratskih glasov.

Po odstopu Klobucharjeve v igri za demokratsko predsedniško nominacijo ostaja še pet kandidatov – poleg Bidna še senatorja Bernie Sanders in Elizabeth Warren, kongresnica s Havajev Tulsi Gabbard ter nekdanji župan New Yorka Michael Bloomberg.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen