V UKC Maribor hospitaliziranih 13 okuženih, eden še vedno na intenzivni negi

0

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor je trenutno zaradi koronavirusa skupaj hospitaliziranih 13 pacientov, od tega je eden še vedno v intenzivni enoti, a ne potrebuje ventilatorja. Ostalih 12 je na oddelku, med njimi eden potrebuje oskrbo s kisikom. V domači izolaciji je 95 zaposlenih, novega širjenja okužbe med zaposlenimi pa niso zaznali.

Kot so še sporočili iz UKC Maribor, so okužbo ugotovili pri enem od zaposlenih v Centru za transfuzijsko medicino. Ta sicer zaseda delovno mesto v kontroli kakovosti, zato ni bil v stiku z nobenim pacientom ali sodelavcem, ki dela s pacienti.

Zaradi omenjenega primera so sprejeli vse ustrezne preventivne ukrepe, vključno s spremembo lokacije za odvzem krvi krvodajalcev, ki bo potekala izven bolnišničnega okolja. Kje in kako bo to potekalo, bodo sporočili v najkrajšem času.

Ob tem zagotavljajo, da so tako zaposleni, kot tudi krvodajalci, povsem varni, enoti Centra za transfuzijsko medicino v Murski Soboti in na Ptuju pa nemoteno delujeta na stalnih lokacijah in po nespremenjenem urniku.

V mariborski bolnišnici vse paciente, ki so jih povabili na pregled, naprošajo, da prihajajo na vhod iz smeri Pobrežja, kjer jih bo pričakal varnostnik in podal nadaljnja navodila.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen