V Španiji v zadnjem dnevu prek 800 smrtnih žrtev covida-19

0

V Španiji je v 24 urah za koronavirusno boleznijo 19 umrlo 832 ljudi, kar je največ v enem dnevu doslej. Skupno število umrlih se je s tem povzpelo na 5690. Okuženih je glede na podatke španskega zdravstvenega ministrstva že več kot 72.000 ljudi. Španski premier Pedro Sanchez je zato napovedal ustavitev vseh nenujnih dejavnosti od ponedeljka.

Število smrtnih žrtev covida-19 je v Španiji za Italijo drugo najvišje na svetu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V zadnjem dnevu je močno naraslo tudi število potrjenih okužb. Medtem ko jih je bilo še v petek nekaj več kot 64.000, danes iz Španije, ki je močno okrepila testiranje na novi koronavirus, poročajo že o skupno 72.248 primerih. Nekaj več kot 12.000 ljudi je že ozdravelo.

Najhuje prizadeto območje ostaja Madrid, kjer so našteli skoraj polovico vseh smrtnih žrtev.

Število okuženih in smrtnih žrtev narašča, čeprav je v Španiji že od 14. marca v veljavi karantena, ki močno omejuje gibanje prebivalcev. Španski parlament je sicer v noči na četrtek izredne razmere, vključno s karanteno, podaljšal do 12. aprila.

Španski premier Pedro Sanchez je zaradi naraščanja števila okuženih in umrlih nocoj napovedal še strožje ukrepe. Kot je dejal v televizijskem nagovoru Špancem, bodo v ponedeljek po zgledu Italije tudi vsa podjetja za dva tedna ustavila nenujne dejavnosti. Za katere panoge gre, po poročanju tujih tiskovnih agencij ni pojasnil. “Smo pred najtežjimi urami, virus nas je udaril z vso silo,” je poudaril.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen