V Južni Koreji narašča število vnešenih okužb z novim koronavirusom, v zadnjem dnevu za covidom-19 umrlo devet ljudi

0

V Južni Koreji so v zadnjih 24 urah zabeležili 76 novih okužb z novim koronavirusom, skupno doslej 9037, je sporočil tamkajšnji center za nadzor in preprečevanje bolezni. Ob tem je opozoril, da narašča število okužb, vnešenih iz tujine. V zadnjih 24 urah se je povečalo s 47 na 67. V zadnjem dnevu je za covidom-19 umrlo devet ljudi, skupno 120.

Med smrtnimi žrtvami prevladujejo starejši bolniki, ki so pred tem že imeli kakšno kronično bolezen, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V ponedeljek so v Južni Koreji potrdili 64 novih okužb, kar je najmanjši porast okužb po 25. februarju. S 76 novimi primeri v zadnjih 24 urah je število okuženih preseglo 9000.

Število okuženih, ki so prispeli iz tujine, v Južni Koreji še naprej narašča. V zadnjih 24 urah so jih potrdili 20, kar je največ v enem dnevu doslej. V Južni Koreji zato velja dvotedenska karanteno za vse, ki prihajajo iz Evrope, tudi če nimajo simptomov okužbe.

Južnokorejske zdravstvene oblasti so medtem končale obsežno testiranje med 210.000 privrženci verske sekte Shincheonji, kjer je žarišče epidemije, poroča južnokorejska tiskovna agencija Yonhap. Približno 60 odstotkov potrjenih okužb je namreč povezanih z omenjeno versko sekto v mestu Daegu na jugu države. Med vsemi novimi primeri okužbe so jih v tem mestu zabeležili 31.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen