V izogib zastojem na meji odsvetovana nenujna potovanja v tujino – za omejitev širjenja virusa velja enako tudi za vsa potovanja v notranjosti države

0

V Prometno-informacijskem centru v izogib zastojem na meji, povezanih z izvajanjem ukrepov v povezavi s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa, odsvetujejo nenujna potovanja v tujino, posebej v Italijo in na Hrvaško. Za zdaj sicer poročajo predvsem o dolgi čakalni dobi za tovorna vozila na mejnem prehodu Obrežje.

Zaradi izvajanja ukrepov v povezavi z novim koronavirusom je med priključkom Drnovo na dolenjski avtocesti in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški nastal zastoj tovornih vozil v dolžini 12 kilometrov. Vozila so na odstavnem pasu, vozniki tovornjakov morajo za izstop iz države čakati več kot osem ur, za vstop pa več kot sedem ur.

Sicer precej krajša čakalna doba je tudi na mejnih prehodih Dragonja in Metlika.

O drugih posebnostih oz. zastojih osebnih vozil za zdaj v Prometno-informacijskem centru ne poročajo, prav tako še ni poročil o zapletih na meji z Italijo, kjer Slovenija na nekaterih velikih prehodih uvaja poostren nadzor, nekatere čezmejne cestne povezave pa zapira. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen