Tudi Trumpa testirali na okužbo z novim koronavirusom, rezultati še niso znani

0

Predsednik ZDA Donald Trump je danes sporočil, da so ga testirali na okužbo z novim koronavirusom, vendar rezultati testa še niso znani. Bela hiša je ob tem objavila, da poslej kot preventivni ukrep preverjajo telesno temperaturo vseh, ki pridejo v bližnji stik s Trumpom in podpredsednikom ZDA Mikeom Pencom. V ZDA je doslej zaradi covida-19 umrlo 50 ljudi.

Trump je v petek zatrdil, da ga doslej še niso testirali na okužbo z novim koronavirusom kljub temu, da so pri nekaj ljudeh, ki so bili v stiku z njim potrdili okužbo z virusom. Nazadnje so okužbo potrdili pri odpravniku poslov na brazilskem veleposlaništvu v ZDA Nestorju Forsterju, ki je minuli konec tedna na Floridi sedel s Trumpom za isto mizo ob večerji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V nasprotju z zdravniškimi navodili se je Trump v petek tudi rokoval z vsemi, ki so se v petek zbrali v Beli hiši na sestanku o ukrepih proti širjenju novega koronavirusa.

Danes je predsednik ZDA potrdil, da so ga minulo noč testirali ter da bo trajalo dan ali dva, da bodo znani rezultati. Dodal je, da je njegova telesna temperatura “popolnoma običajna,” poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen