Sodnik Zvjezdan Radonjić: “Obvestil sem vlado, da privolim v 30% znižanje lastnih prejemkov!”

7

Pokončni sodnik Zvjezdan Radonjić je prvi sodnik v državi, ki se strinja, da se sodnikom znižajo njihovi osebni prihodki za 30%. Takole je v pismu javnosti zapisal:

“Dne 25.3.2020 sem potem e-mail obvestil vlado, da privolim v 30% znižanje lastnih prejemkov vse  do takrat, dokler za to obstaja potreba. Situacija z virusom bo dolgotrajna, v katerem času bodo izčrpana državna finančna sredstva, pa bo verjetno nastopil trenutek, od katerega daje bi lahko šlo za golo narodovo preživetje. Sodniki smo vsekakor dovolj dobro plačani, da bomo te hude čase preživeli brez 30% prejemkov, ki bodo na koncu morda reševali življenja tistih, ki imajo premalo. Ni humano in vredno sodnikov ohraniti več po ceno tujih življenj.

Ker imam boleče neposredne izkušnje s sodnim sistemom od znotraj, ki mi je obrnil hrbet, mi zabadal žeblje v krsto, vam legitimno zagotavljam, da tisti, ki so vam zagotovili ohranitev plače, niso vredni zaupanja;  ne želijo dobro ne vam, ne komurkoli, razen sebi samim. Ko bo epidemije konec in ko bomo preštevali mrtve ne imejte na vesti, da se niste dovolj pomagali. Ta vlada zagotovo želi ljudem več dobrega kakor vodilni v sodstvu. Zaupajte vladi, prepustite denar potrebnim.

Ločite med nepravičnimi plačilnimi razmerji in humanostjo do sodržavljanov.”

Spomnimo: V kontekstu vladnih ukrepov v boju zoper koronavirus se bodo vse sejnine in denarna nadomestila nadzornikom družb v neposredni ali posredni državni lasti za čas krize zmanjšali za 30 odstotkov, prav tako se bodo za 30 odstotkov za ta čas zmanjšale vse funkcionarske plače na državni ravni. Izjema pri tem je po odločitvi ustavnega sodišča sodna veja oblasti, je pa to premier Janez Janša pozval, naj se takšnemu deležu plač odpove sama. To znižanje seveda ne bi veljalo za tiste, ki v teh razmerah delajo, ti bi morali biti deležni dodatnega nagrajevanja.

Št. komentarjev: 7
 1. Hit pravi

  Lepa gesta sodnika.

  1. Tomaž pravi

   Ustanovi se Sodni sklad Corona, g.Radonjic je Ustanivitelj Sklada. Pa da vidimo kdo bo prispeval svojih 30%, saj je med sodniki 80%levičarjev,ki zagovarjajo za dobro ljudi
   .

 2. vanč pravi

  Sledil mu ne bo nihče, ker so vsi drugi navadne Bavconove komunjare…

 3. Oki pravi

  Pohvalno! Zagotovo bo od Florjančiča dobil opomin…

 4. Tintin pravi

  Kapo dol pred pred Človekom.
  Poznam ga iz zadeve Novič

 5. haapy yack pravi

  hoj
  Saj res kaj je z Novičem?
  boditevcvetju

 6. Peter pravi

  To pa je državotvorna lepa gesta pkončnega sodnika g. Radonjčiča !!!
  Bomo spremljali, kako dobri zgledi vlečejo !!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen