Nov porast okužb s koronavirusom v Južni Koreji

0

V Južni Koreji se je danes število novih okužb z novim koronavirusom po treh dneh upadanja znova povečalo. Pristojne oblasti so potrdile 100 novih primerov, od tega je tretjina uvoženih.

Južnokorejski center za nadzor in preprečevanje bolezni je danes sporočil, da gre za največje število uvoženih primerov v enem dnevu. Do zdaj so zabeležili 101 primer okužbe, ki so jih v državo prinesli potniki iz tujine.

V Južni Koreji so do zdaj potrdili 9137 okuženih, število smrtnih žrtev se je povečalo za šest na skupno 126, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Južnokorejski premier Chung Sye-kyun je danes napovedal, da bodo ta teden v luči vse večjega števila vnesenih primerov uvedli ostrejši nadzor za potnike iz ZDA. “Nujno moramo uvesti strožje ukrepe karantene za prihode iz ZDA poleg testiranja vseh potnikov iz Evrope,” je dejal na sestanku vladne skupine za boj proti koronavirusu.

Medtem ko se število novih okužb na najhuje prizadetih območjih, v mestu Daegu in pokrajini Severni Gyeongsang, upočasnjuje, število novih primerov postopoma narašča v prestolnici Seul, poroča dpa. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen