Na prehodu Vrtojba danes zavrnili že pet potnikov, zavračajo tudi tovorna vozila

0

Na nekdanjem mednarodnem mejnem prehodu Vrtojba je policija v četrtek zvečer zavrnila tri potnike v osebnih avtomobilih, dva med njimi sta bila Romuna, eden pa Italijan. Vsi so imeli povišano telesno temperaturo. Samo danes zjutraj so zavrnili že pet potnikov, vsi so bili tuji državljani. Zaradi zavračanja tovornih vozil pa je na meji že gneča.

Sekretarka Območne organizacije Rdečega križa Nova Gorica Neli Skočaj je za STA povedala, da so imeli vsi zavrnjeni potniki temperaturo preko 38 stopinj Celzija. Ponoči potniškega prometa ni bilo, v jutranjih urah je bilo ponovno nekaj osebnih avtomobilov, gneča pa je nastala zaradi kontrole tovornega prometa.

Policija namreč zavrača vsa tovorna vozila v tranzitu, naprej smejo le tista vozila, ki imajo končno destinacijo v Sloveniji ali pa imajo slovenske registrske oznake in so namenjeni domov. Od jutra tudi voznikom tovornih vozil merijo temperatura.

Skočajeva je povedala še, da so njihovi prostovoljci od jutra do nadaljnjega prisotni tudi v šempetrski bolnišnici. Tam pomagajo pri osnovni triaži na štirih odprtih vhodih v bolnišnico. Tako bo danes tam prisotnih pet prostovoljcev, v prihodnjih dneh pa po štirje. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen