»Muji lubi Slovenci«, nikoli več ne dovolite

30

Če mene vprašate, bi moral biti danes Šarec v …

Piše: Davorin Kopše

Jeza je v meni, skoraj bes, predvsem pa skrb in želja, da bi se razmere uredile in da bi končno stopili na pot normalnosti. Slednje sem že večkrat izrekel in napisal, ampak je pač treba ponavljati, če se ne zgodi. Šele nekaj dni imamo novo vlado in v marsičem vidim preskok, ampak o tem morda kdaj drugič. Danes grem v drugo smer s pogledom tudi v vzvratno ogledalo. Rešila nas bo odločna razsodnost. Kot vedno pravzaprav, zato ne ponavljajmo starih napak in ne dovolimo, da nam pomagajo reševati situacijo tisti, ki so poglobili problem.

Nisem človek zamer, še manj sovraštva, pozabim pa tudi ne in ne dovolim, da bi se iz mene delali norca. Točno to je počela bivša Šarčeva vlada, zato moj poziv, da tega nikoli več ne dovolite – dovolimo.

Z našim zdravjem in življenji so se poigrali

To je tisto, kar me boli. Vlada in tista pogubna garnitura je odšla z vrha oblasti, posledice pa še vedno čutimo in jih še nekaj časa bomo. Smo na pravi poti, vajeti držijo pravi ljudje, ki po prevzemu oblasti s prvimi ukrepi in tudi z javnimi nastopi vlivajo spoštovanje in zaupanje. Edino, kar me v zvezi z njimi skrbi, je skrb za njihovo zdravje.

Spet strmim v ekran in razmišljam, če bi direktno povedal in odločitev je padla. Ja, bom.

Šarec

Po odstopu je ležerno čakal na primopredajo in ni razumel ali ni hotel razumeti, da so v času širitve virusa in grozeče epidemije, ki po svetu kosi z Matildinim srpom, odločni ukrepi nujni in jih je treba prištevati med t.i. tekoče posle. Tekoči posli namreč niso poležavanje na domačem ali celo službenem kavču, ampak so tudi dolžnost, da se opravi vse aktivnosti, ki so v danem trenutku nujne. Vsi so ga opozarjali, še najbolj in tudi najbolj vidno novoizvoljeni predsednik vlade Janeza Janše, ki ga je pozival naj končno začne ukrepati. Vsak dan mu je pošiljal prošnje in zahteve naj vendar skliče Svet za nacionalno varnost. Kljubovalno tega ni hotel storiti. Prvi je pod pritiski klonil minister za zdravje Aleš Šabeder in skupaj z direktorico Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja Nino Pirnat sta na novinarski konferenci vendarle javno pozvala k sklicu tega posvetovalnega telesa, ki je v rokah predsednika vlade. Tudi o Nacionalnem inštitutu, ki je v ključnem trenutku odpovedal, morda kdaj drugič. Pod vsemi temi pritiski in po grožnjah s tožbami je tudi Šarec končno popustil in sklical Svet za nacionalno varnost, kjer so se poleg njegovih nesposobnih kompanjonov ala Bratušek, Mesec, Erjavec in drugih zbrali še tisti, ki se jih je Šarec najbolj bal – del stroke in opozicijski predstavnik. Tokrat je prišel iz opozicije sam naslednji predsednik vlade Janez Janša, in kasneje smo izvedeli, da je v sicer kaotičnem stanju, ki je vladal na seji sveta, vendarle bilo sprejetih nekaj koristnih odločitev, še zdaleč pa ne vse nujno potrebne, kar se je kasneje izkazalo tudi v praksi. No, vsaj steklo je in sledili so ukrepi kot je npr. delno zaprtje meje z Italijo, pa še to se je izkazalo, da ni bilo ustrezno organizirano in koordinirano, tako, da smo dobili kilometrske in tudi časovno neskončne kolone tovornjakov, ki so čakale na prehod meje in tranzit. Vlada in njen predsednik Šarec pa še vedno niso pristali na ukrep zaprtja šol in vrtcev ter na nekatere druge predloge. To je izvedla šele nova ekipa po prevzemu svojih funkcij. Čez vikend in z velikanskim naporom!

Ne bom pisal o drugih podrobnostih, ki so javnosti bolj ali manj znane. Rad bi se osredotočil na nekaj drugega. Na to, kar se zdaj dogaja, pa se po mojem premisleku ne bi smelo. Gre za dopuščanje soodločanja povzročiteljev hudih strateških napak pri načrtovanju in ukrepanju. Najbrž ne gre drugače, ampak … Ostro obsojam Šarca in mislim, da bi moral sedeti v priporu, saj obstaja velika ponovitvena nevarnost v določenem obsegu. V kazenskem zakoniku je to vsekakor predvideno vsaj v dveh členih. Poleg mnogo drugega pričakujem nagajanje in oviranje nadaljnjega dela, kar se v določeni meri že dogaja. Po mojem in po prepričanju mnogih je namreč storilec kaznivega dejanja. Sumim ga opustitve dolžnega ravnanja in nevestnega dela, s čimer je ogrozil zdravje in življenja vseh, ki se nahajamo na območju Republike Slovenije. In ta človek ima še vedno določeno politično moč, čeprav ne več odločilne. Zdaj se je celo spravil komentirat delo nove vlade in delit nasvete. Ste že kdaj kje videli kaj takega? Meni se zdi popolnoma noro in da kar kliče po preseku.

Imamo pa še drugo možnost, reprizo že videnega. Tisti, ki bi morali biti sankcionirani bodo imeli še naprej težo, na položaje bodo postavljali svoje ljudi, postavljali nam bodo pravila v njihovo osebno korist, medtem, ko bomo mi stali v čakalnih vrstah za že plačane zdravstvene storitve, bomo plačevali za njihova zdravljenja v tujini, imeli bodo visoke pokojnine … saj vsi vemo na kaj mislim? No, na drugi strani pa sojenja za kazniva dejanja, ki ne obstajajo, diskvalifikacije in onemogočanje vključevanja v družbene tokove in politiko, večna blatenja po medijih …

In, da ne pozabim, na koncu nas bodo hoteli zamenjati z nekom drugim. S tistimi, ki nezakonito prihajajo po migrantskih poteh.

Posnetek stanja

Koronavirus je udaril med nas in nam spremenil način življenja. Še nikoli se ni zgodilo, da bi nas z geslom »ostani doma« pozivali naj s se s tem izognemo nevarnosti. Razen v vojnah. Ja, danes imamo stanje miru, ki se lahko primerja z vojno. Nora kombinacija besed se mi zdi, a prav za to gre. Leta 1991 smo bili podoben boj, ampak ocenjujem, da gre tokrat bistveno bolj zares, kar se tiče splošne življenjske nevarnosti. Iz Italije prihajajo vesti o skoraj petstotih umrlih dnevno, krematoriji pa že dolgo ne zmorejo več.

V začetku devetdesetih jih peščica ni bila z nami za stvar in enako se nam je zgodilo tudi tokrat. Peščica iz iste politične sredine, kot nas je razorožila pred vojno in nas pustila gole in bose, se je »izkazala« tudi tokrat. Takrat smo zmagali, zakorakali smo v novo prihodnost, ampak oni, tisti, ki so nas predhodno razorožili, so nam to prihodnost v obliki za katero smo se borili, vzeli. Hitro so dvignili glave in v veliki meri uveljavili politiko, ki so je bili vajeni in ki jim (samo njim) je v bivšem režimu zagotavljala lagodno življenje. Izključevali so, neutemeljeno so sodno preganjali in zapirali ključne osamosvojitelje, protiustavno se odvzemali poslanske mandate, mnogim so preprečili, da bi s svojo sposobnostjo in znanjem uspeli in mnogi so zaradi tega odšli na tuje. In kje smo po vsem tem danes? Nismo se razvijali, kot smo sicer po vseh parametrih ocene Slovencev sposobni.

V današnjem času, ko smo vedeli, da je pred vrati smrtonosni virus so nas še enkrat pustili brez nujno potrebnih zaščitnih sredstev in nam s tem otežili zaščito pred s prostim očesom nevidno nevarnostjo, ki bolj kot orožje steguje roko nad nas, da bi nas pobila, dobesedno zadušila.

Šarca in njegove smo pozivali, prosili in moledovali naj sodelujejo, ampak ne, oni so se že pred zadnjimi volitvami odločil za politiko izključevanja, po volitvah pa so na tem temelju celo uspeli sestaviti antijanša vlado. Trajalo je leto in pol, ko je zaradi brezupnega položaja v osjem gnezdu posameznikov in strančic koalicije roj planil nanj in eden na drugega vsak s svojimi parcialnimi interesi. Parcialni interesi so bili tudi edini motiv za sestavo vlade. Namerno ne »šparam« niti trenutnih koalicijskih partneric SMC in DeSUS, ki sta sodelovali v Šarčevi vladi. Za takratno ravnanje morata tudi oni nositi svoj del odgovornosti, čeprav sta kasneje stopili na novo pot z novima vodstvoma. Gre izključno za to kdo je pripravljen brezpogojno delati v korist Slovenije, Slovencev in vseh, ki tukaj živijo in ustvarjajo. Popust jima lahko damo zato, ker sta vendarle stopili na pot demokratičnosti, povezovanja in tistega, kar je prav. Verjamem, da bo tako tudi ostalo. Trenutno imata moje zaupanje.

Sam sem bil osebno med tistimi, ki je dajal pobude za sodelovanje, da bi čim bolj učinkovito sprejemali nujne ukrepe za zajezitev posledic širjenja nevarnega virusa. To sem počel takrat, ko je bil Šarec še na oblasti in je imel vse vzvode v svojih rokah. Takrat se je še zadnjič izkazal za nekooperativnega, zato mu zdaj osebno odrekam pravico sodelovati pri odločanju.

Odpadniki ali mi

Tisti, ki se še naprej oklepajo antijanša politike, ki so zahtevali volilno kampanjo, ko nam je že grozila smrtna nevarnost in so načrtovali nov pogrom nad demokracijo s tem, da bi formirali nekakšno kvazi projektno vlado in podaljšali plenjenje z gradbenimi aneksi in podobnim ter še naprej ščitili svoje strankarske in osebne interese, bi naj zdaj sodelovali pri sanaciji zavoženega? Kličem odločen in glasen ne! Zdaj je čas in priložnost, da se ta praksa neha in se obrne smer za stoosemdeset stopinj. Oni so želeli preprečiti razvoj in napredovanje države in uničiti demokratične standarde, druga stran želi prav to zaščititi. Pred nami je morda odločilen boj za to kdo bo dokončno prevladal. Priložnost je tukaj, čeprav so jo prinesle neželene nove izredne razmere, na nas pa je ali bomo to priložnost izkoristili. Ob koncu devetdesetih smo na tem področju dobili zelo slabo oceno.

Za obračun s koronavirusom ne potrebujemo konsenza, niti ustavne večine. Potrebujemo večino in voljo. Odrezati bi jih morali od odločanja za vedno. Ponovno naj napišem, da zagovarjam svobodno politično opredelitev in pravico vseh volivcev do političnega zastopnika v parlamentu, odločno pa zavračam pravico do zastopnika zlobe in škodljivega prestiža. To ni politika, zato naj se zbirajo kje drugje, če že. Če pa bodo rovarili in rušili ustavno ureditev pa naj represivni organi opravijo svoje delo. Saj se vsi spomnimo zakaj je sedel Šiško. Z vso odgovornostjo trdim, da je on ušpičil nedolžno pobalinsko dejanje v primerjavi s tem, kar so delale zadnje tri koalicije. Šiško s svojo vardo namreč ni nikogar ogrožal, še najmanj pa življenja ljudi. Šarec in njegovi so to nedvomno storili. Odvija se nam pred očmi. Prišlo je že do prve žrtve – zaradi obolelosti s koronavirusom je tudi v Sloveniji umrl človek.

Že v kratkem nas čaka vrhunec zdravstvene, oziroma epidemiološke krize. Vsi bomo morali to doživeti, ne vemo pa koliko bo takih, ki ne bodo tudi preživeli. Vemo le, da bo takih veliko. Takrat bodo tudi tisti, ki do zdaj še niso, spoznali kdo nam je vladal in kaj je povzročil.

Za zaključek

Pravijo, da zdaj ni čas za iskanje odgovornosti in konsekvence, ker imamo drugo delo. Ko tega dela ne bomo več imeli bomo rekli, da zdaj ni več treba in zgodba iz devetdesetih se nam bo ponovila. Res to hočemo? Jaz ne, zato vpijem na ves glas, da je DOVOLJ!

Naj ponovim: Če mene vprašate, bi moral Šarec sedeti v priporu!

Št. komentarjev: 30
 1. Amater pravi

  Daleč od tega, da je samo Šarec kriv (kaj pa boste komentirali za Italijo, Španijo, Nemčijo …itd); kaj so tudi tam vse krivi vodje imenovanih vlad.
  Dajte no gospod Kapše, vaše obtožbe bi morali podkrepit še z skrajno neodgovornim ravnanjem zdravnic in zdravnikov ter učiteljic in učiteljev, ki so vkljub opzorilom odhajali v tujino na smučanje in prinesli virus v Slovenijo in okužili veliko ljudi. Kot javni delavci je to skrajno sprevrženo dejanje za katero bi morali tudi odgovarjati.
  Ne zagovarjam Šarca ; lahko bi vodil vlado tudi Janša, pa bi bila situacija podobna. Zato iskati samo enega krivca in kazati s prstom na Šarca je z vaše strani skrajno zavajujoče in nekorektno.

  1. Rudi pravi

   Mislim,da imamo trenutno bolj peroče probleme,kot je medsebojno obtoževanje in kazanje s prstom na potencialne krivce.Po pravici povem,da Janeza Janšo nisem nikoli “maral” preveč ampak očitno je trenutno v naši državi edini,ki ima prave izkušnje in se zna v takšnih situacijah znajti in seveda tudi njegova ekipa.Je pa tako,da hočemo ali nočemo,mi moramo zaupati ravnanju in odločitvam nove vlade,enostavno nam drugega ne preostane!Kar pa se tiče tega,kdo bi moral iti zaradi svojih napak v pripor mi pa kar verjemite,da nimamo dovolj prostorov v naši državi.Ampak spet zgodovina,katera nam v današnji situaciji ne pride čisto nič prav.Spoštovane slovenke,spoštovani slovenci OSTANIMO DOMA IN NE IZZIVAJMO,NE DAJMO VIRUSU PRILOŽNOSTI NA KATERO SAMO ČAKA KOT PLENILEC,KI NE POZNA USMILJENJA.
   Po dežju vedno posije sonce in če bomo postopali tako,kot nam je naročeno mi verjemite,da bo sonce kmalu posijalo in slednjič bolj intenzivno kot kadarkoli.
   Želim vam predvsem zdravja,vsem tistim,ki pa so zboleli,naj se ne dajo,naj se borijo saj nad njimi bdi izredno požrtvovalno zdravstveno osebje,katero dela z nadčloveškimi napori,zavedajoč se,čemu so ti vaši-naši angeli varuhi izpostavljeni.
   HVALA VSEM,KI SKRBITE ZA BOLNE LJUDI,V ZAHVALO VAM OBLJUBLJAM,DA OSTANEM DOMA.

   1. Jože Kumer pravi

    Vsak ki se zaveda odgovornosti glede zajezitve virusa se bo samo organiziral brez da jim vlada naklada da se potem hvalijo o svoji sposobnosti in si takoj dvignejo plače na ta račun ker brez discipline ljudi jim to ne bi uspelo

   2. diler resnice pravi

    Vsa čast g.Kopšetu da je nanizal v prispevku številne nepravilnosti oziroma pomankljivosti, ki so se dogajale v času bivše, še delujoče vlade, ko je pričel eskalirati COVID19 in so Kitajci posegli po ukrepih, sprva spontano, ko pa so nepredvidljivi simptomi bliskovito prešli v drugo fazo, pa so razglasili najstrožje ukrepe karantene celega mesta epicentra coronavirusa in razkuževanja, so pri nas prokomi levi mediji z vlado in delom naivnega zdravstva, razglašali, da je to le navadna gripica, levi folk pa jasno hodil na izlete, čeprav so že vsi kazalci kazali na pamdemijo po. vsem svetu! Še več donirali so CINO z 1,2 mio maskl. Osebno sem dal na TW graf kako se širi virus, kasneje pa tudi slikovni link o liniji izdelave mask in nakupu, kak mesec in pol nazaj, kar pa je naše popolne laike presenetilo povpraševnje misleč, da imamo blagovne rezerve, strojne zmogljivosti denimo v TOSAMI pa sploh nič! Ta neodgovornost se je kasneje pokazala tudi pri nabavi medicinske opreme vključno z respiratorji, ventilatorji itd, ko je vse odpovedalo in so medicinske sestre šivale in krojile maske..neverjetno.. zapis za v anale slovenske zgodovine!?

  2. NN pravi

   Spoštovani avtor članka. Pomen in vsebino tega članka lahko razume in se z njim strinja le na doseženi stopnji razumevanja in dojemanja umsko doseženi stopnji posameznik. Meni je ta članek preklical tisti kanček zavesti in pripadnosti iz 91 leta in tisto priložnost, ki jo nismo uspeli izkoristiti. Pred nami je negotovost, vendar s konkretnimi in jasnimi cilji, dajmo izkoristiti priložnost… Moje prepričanje je, da je nekdo očitno storil hujše oblike več kaznivih dejanj, zaradi česar bi mogel biti v priporu. Vsak ki pozna osnove psihologije vidi, da ta oseba potrebuje ustrezno pomoč. Poglejte njegov pogled, njegovogo čeljust. Iz njega izžareva prezir in sovraštvo, največ do žensk in tudi do skupnosti, to je države.

   1. Boris pravi

    Mislim da je usodna napaka da nismo uvedli karanteno za vse ki so prihajali iz italije ko pri nas se ni bilo nic cakali smo kot kup nesrece in se mi zdi da so kar prosili da bi bil kdo okuzen dovol je bilo casa za ukrepe ce bi vprasali infektologe bi laho zajezili

    1. Marija pravi

     Tisti, ki vec dela si tudi zasluzi visjo placo; delavci v zdravstvu, trgovinah, tovarnah, kmetje, zakaj ne tudi v vladi? Delajo veliko vec, se trudijo za nase zdravje in dobrobit vseh nas. Levaki iscejo iglo v senu, da podpihujejo nevedne ljudi. Ali se vam zdi normalno, da v casu levakov delavec zasluzi enako kot socialnez z varstvenim, pa ta se ima vse zastonj…. Toliko je prostih delovnih mest, pa ne gre noben delat, ker se boljse zivi, ce si lenuh. Dragi moji, kje pa bomo jemali denar za te in se za emigrante povrhu, tudi ta pescica delovnih ljudi, s.p jev, kmetov…..bo enkrat klonla…. saj je vendar boljse bit levak in samo lezat…
     Za zapahe s Sarcem in LEVAKI…vsem ostalim pa cuvajte se, ostanite doma in bodite zdravi!

    2. diler resnice pravi

     Vsa čast g.Pavšetu da je nanizal v prispevku številne nepravilnosti oziroma pomankljivosti, ki so se dogajale v času bivše, še delujoče vlade, ko je pričel eskalirati COVID19 in so Kitajci posegli po ukrepih, sprva spontano, ko pa so nepredvidljivi simptomi bliskovito prešli v drugo fazo, pa so razglasili najstrožje ukrepe karantene celega mesta epicentra coronavirusa in razkuževanja, so pri nas prokomi levi mediji z vlado in delom naivnega zdravstva, razglašali, da je to le navadna gripica, levi folk pa jasno hodil na izlete, čeprav so že vsi kazalci kazali na pamdemijo po. vsem svetu! Še več donirali so CINO z 1,2 mio maskl. Osebno sem dal na TW graf kako se širi virus, kasneje pa tudi slikovni link o liniji izdelave mask in nakupu, kak mesec in pol nazaj, kar pa je naše popolne laike presenetilo povpraševnje misleč, da imamo blagovne rezerve, strojne zmogljivosti denimo v TOSAMI pa sploh nič! Ta neodgovornost se je kasneje pokazala tudi pri nabavi medicinske opreme vključno z respiratorji, ventilatorji itd, ko je vse odpovedalo in so medicinske sestre šivale in krojile maske..neverjetno.. zapis za v anale slovenske zgodovine!?

  3. Matevz pravi

   Delati skupaj brez obtoževanja…to rabimo najbolj…

   1. Johan pravi

    Prav imaš!

   2. Boris pravi

    Sedaj ja delati skupaj drzati razdaljo ampak narediti analizo napak za nazaj ko se je v italiji sirilo bi morali vsi potniki turisti iti v karanteno ce je bil samo eden kuzene na smuciscu je raznesel na vse vemo kako tece iz nosa na mrazu,nic sola za naprej

  4. Re gornjim pravi

   Da je Kopše opranoglavi pisun, pišem že lep čas! Zakaj? Ker o stvareh piše VEDNO enostransko( se ve s katere strani). Ali ni neumno za VSE kriviti posameznika, medtem, ko se isto dogaja v vseh sosednjih državah? Strinjam se z gornjim, ki pravi, da jes prstom kazati na posameznika, zavajajoče! In prav to dela Kopše že ves čas

  5. Veronika pravi

   To je pravilni odgovor na ta neumna obtozevanja. Vsi so samo grebatorji in borba za stolcke. Kako si lahko povisajo placooooo? Ali imajo kaj drugacne ……

 2. aco pravi

  Zelo lepo in realno opisano!

  1. ANTON pravi

   Za fašiste in duševno prizadete.

  2. Naho pravi

   Pretresljivo in resnično

 3. ANTON pravi

  MOJ LUBI KOPŠE ČIMPREJ NA PSIHIATRIJO, DA NE OKUŽIŠ OKOLICE!

 4. Bojan pravi

  Še dobro, da te nobeden ne vpraša Davorin! Sedaj,ko so na oblasti tranzicijski tatovi in kriminalci in kradejo še zadnje denarne rezerve za povečanje svojih dohodkov, je pa vredu. Skoraj celotna garnitura bi morala biti že nekaj deset let gost hotela “DOB” IN DELATI DRUŽBO Bavčarju!

  1. Johan pravi

   Ko berem ta Kopšetov ” zaključek”, mi dvigne želodec. Prav ima komentator pred menoj, ko piše, da bi moral v karanteno, saj bo okužil vse ” lube Slovence” s svojim zlobnim nakladanjem. Tako enoumnega kolumnista politi kis še ni imel. S temi svojimi kolumnami si, kot kaže, zdravi svoje osebne travme.

 5. haapy yack pravi

  hoj
  Šarec je bil v Davosu in tam so škorcem povedal kaj sledi: Dokler se ne bo svet osredotočil na resnične krivce, ki stojijo za napadom ne bo nič. Napadli so planet in povzročil orkestrirano histerijo. Cilj napada je uničenje gospodarstva in kaj sledi. Napad na Kitajsko se je zgodil v kombinaciji biološko elektromagnetnega napada iz maščevanja. Kitajc pravjo, da jih napad ni prestrašil.
  boditevcvetju

 6. Robert pravi

  Po nesreči sem kliknil ta članek pa bi bilo bolje, da ne bi!!.. z vsem spoštovanjem g. Davorin mislim, da bo počasi čas da poiščete pomoč in si priskrbite personizirana zdravila. Za komentiranje tega fanatično enoumskega članka škoda besed in časa!

 7. Izt pravi

  Hvala bogu da te ni nihče nič vprašal.

 8. Gordana pravi

  Čestitke novi vladi in ministrom, kajti res je trenutno situacija poglobljeno zahtevna, dandanašnji, da se spopadajo tudi z
  – vprašanjem zdravja Slovencev ter ostalih skupin v Sloveniji!

 9. Hit pravi

  BRAVO KOPŠE !

 10. haapy yack pravi

  hoj
  Bo virus Corona ubil milijone in kreiral svetovno gospodarstvo?

  Nekateri pravijo, da so koronavirusni strahovi pretirani, nekateri trdijo, da bo to “ubilo milijone in kreiralo svetovno gospodarstvo.” Pepe Escobar meni, da gre za ameriško bio vojno na Kitajskem… vsi ostal k so to fasal pa so postranska škoda.
  boditevcvetju

 11. haapy yack pravi

  hoj
  Bo virus Corona ubil milijone in kreiral svetovno gospodarstvo?

  Nekateri pravijo, da so koronavirusni strahovi pretirani, nekateri trdijo, da bo to “ubilo milijone in kreiralo svetovno gospodarstvo.” Pepe Escobar meni, da gre za ameriško bio vojno na Kitajskem.
  boditevcvetju

  1. Hit pravi

   Hape Jaka nimaš prav. Amerika bo zaradi korone izgubila največ.

 12. haapy yack pravi

  hoj
  Da nov kdo cvilu. Pepe Escobar is a Brazilian journalist.
  boditevcvetju

 13. Primoz pravi

  Ne v priporu, v zaporu!!!

 14. Tomislav Toman pravi

  Vlak vozi proti demokraciji, so pa njemu naši politiki, kateri skačejo gor in dol!
  Bodite strpni!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen